Slagerij Peters getroffen door brand in winkelcentrum

attachment-001_food-image-1451670

In winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed. De brand ontstond in een leegstaande supermarkt en sloeg vervolgens via het dak over naar diverse andere winkels waaronder een stomerij en Slagerij Peters.

Rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. De naastgelegen Prins Clausschool bleef uit de rook maar wordt door de brandweer geïnspecteerd voordat de school opengaat. Rond 06.45 uur was de brandweer het vuur meester. Wel zal er de hele ochtend nog nageblust moeten worden.

De brandweer kreeg rond 01.45 uur de melding binnen van een uitslaande brand. Omwonenden belden 112 en inbraakalarmen gingen af. De politie ging daarop poolshoogte nemen en seinde de brandweer in. Die stuurde vervolgens meteen groot materieel naar het winkelcentrum. De brand richtte veel schade aan, maar een grote Lidl-supermarkt in hetzelfde centrum kon behouden worden.

Bij de brand kwamen afgezien van de rook geen schadelijke stoffen zoals asbest vrij. Niemand raakte gewond.

Slagerij Peters

Op de Facebookpagina van Slagerij Peters en zijn twitteraccount post de ondernemer foto’s van de brand. ‘Geen woorden voor’, staat er als bijschrift te lezen.

Meer over
Lees ook
‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Op 23 juli openden de oprichters van Just Meat de deuren van hun slagerij in Groningen, vlakbij de Martinitoren. Het is meteen de grootste slagerij van Noord-Nederland. De moderne halalslagerij is volgens de eigenaren een slagerij voor iedereen. Het filiaal is gevuld met 14 meter lange vitrines, die vol liggen met rund, schaap, lam, geit, kip en konijn;...

Welke slager mag zich meester noemen?

Welke slager mag zich meester noemen?

Het afgelopen jaar legden vier kandidaten de meesterproef af voor de titels branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Op 6 september maakt Stichting Meestertitels Slagersbranche bekend wie de meestertitel mag dragen.