Slagerij Knol is beste leerbedrijf van Drenthe

20 juli 2018

Slagerij Knol in Schoonoord is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Drenthe in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Dat maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) 16 juli bekend. Als provinciewinnaar maakt de slager kans op de landelijke titel.

Slagerij Knol

Voor het praktijkgedeelte van hun opleiding gaan Mbo-studenten naar een door SBB erkend leerbedrijf. Slagerij Knol leidt sinds 2007 mbo-studenten op. Slagersleerlingen leren in de slagerij de kneepjes van het vak. In een reactie op Emmen.nu zegt de familie Knol dat ze blij verrast zijn. "Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat wij graag goede ambachtelijke vakmensen opleiden voor ons mooie beroep."

Jan en Corrie Knol vestigden in 1991 hun ambachtelijke slagerij en worstenmakerij in Schoonoord. Dochter Mirjam werkt ook in de slagerij. Zij kreeg tijdens de Slavakto een gouden medaille voor haar gekookte worst, leverworst en droge worst.

Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider

Jaarlijks gaat SBB op zoek naar het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland. Tijdens de Dag van het mbo op maandag 19 november worden de overallwinnaars van deze verkiezing bekendgemaakt. De winnaars mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

De verkiezing is ingesteld door het ministerie van OCW om aandacht te vragen voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Altijd op de hoogte blijven?