Slagerij Gleis uit Aalten is verkozen tot Traiteur van het jaar 2018. Dit werd maandag bekend gemaakt tijdens de jaarbijeenkomst van de Gildeslagers in Hotel Vianen.
Het afgelopen jaar hebben bij alle deelnemers van het Worstmakersgilde verschillende onverwachte keuringen plaatsgevonden. De traiteurspecialiteiten zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn een aantal producten microbiologisch gekeurd. Per gekeurd product worden een aantal punten toebedeeld.
Elkaar scherp houden
Slagerij Gleis uit Aalten behaalde de beste resultaten en mag zich dit jaar Traiteur van het jaar noemen. Eigenaar Paul Gleis en zijn neef Koen Gleis namen de Hoorn des Overvloeds in ontvangst uit handen van Marianne Strijbos, voorzitter van het Worstmakersgilde. ‘Waarom wij nou gewonnen hebben? Omdat wij liefde in ons eten stoppen’, lacht Koen. ‘Onze gerechten zijn oeroude familierecepten.’ ‘Daarnaast werken we met een ontzettend goed team’, vult Paul aan. ‘Ik vind het belangrijk om mijn team scherp te houden, wij durven elkaar de waarheid te zeggen, ik denk dat dat heel belangrijk is.’
Regiokampioenen
- De Regiokampioenen
- Algehele winnaar is slagerij Gleis. Daarnaast zijn er ook zeven regiokampioenen benoemd door het Worstmakersgilde:
- Regio Noord Nederland – Post Slagerij & Partyservice uit Hoogezand
- Regio Noord Holland – Slagerij Van der Werff uit Heemstede
- Regio Zuid Holland – Slagerij Markus uit Gouderak
- Regio Oost Nederland – Slagerij Gleis uit Aalten
- Regio Brabant, Zeeland, Gelderland – Van Roessel Slagerij Traiteur uit Waalwijk
- Regio Midden Nederland – Slagerij Lotgering uit Bunnik
- Regio Limburg – Partyservice Pinckaers uit Eijsden