Slagerij en poelier Caeyers draagt zaak over

attachment-001_food-image-VLS11478I01

VALKENSWAARD - Fred en Mieke Caeyers dragen 5 oktober hun slagers- en poeliersbedrijf in de Verspassage aan de Leenderweg in Valkenswaard over aan Geert en Suzanne van den Berk uit Heeswijk-Dinther.

VALKENSWAARD -  Fred en Mieke Caeyers dragen 5 oktober hun slagers- en poeliersbedrijf in de Verspassage aan de Leenderweg in Valkenswaard over aan Geert en Suzanne van den Berk uit Heeswijk-Dinther.

Ruim vijftig jaar heeft de familie Caeyers de regio voorzien van wild en gevogelte. Sinds 1991 is ook de slagerij een onderdeel van het familiebedrijf. ‘We zijn in 1955 begonnen in een schuur in de tuin. Eerst alleen het mesten van kuikens. Het slachten kwam vanzelf en vanaf 1959 de verkoop in een winkeltje achter ons huis. Hanen, kalkoenen, konijnen. Alle wild en gevogelte. Toen nog een ware delicatesse,’ zegt medeoprichtster moeder Jo Caeyers (79) in het Eindhovens Dagblad.

Een kwarteeuw geleden namen zoon Fred met zijn vrouw Mieke het bedrijf aan de Bunderstraat over. Eind 1986 verhuisde het poeliersbedrijf naar de Leenderweg in het centrum van Valkenswaard. ‘Met een uitbreiding van vleeswaren, salades en kaas. Alleen poelier kon niet meer. Kip is kapotgemaakt door de supermarkten. En het jachtseizoen loopt maar van oktober tot januari’, zegt Fred Caeyers over de uitbreiding. Het echtpaar Caeyers leerde veel in vijf jaar tijd. In 1991 bouwden ze samen met de buurman ( bakker) een verspassage: ‘De beste stap van mijn leven. Bakker, groenteboer en wij als poelier-slagerij onder één dak. We zijn daarmee landelijk bekend geworden.’

Lees ook
FNV: Poeliers krijgen pensioen en 3,5 procent meer loon

FNV: Poeliers krijgen pensioen en 3,5 procent meer loon

Poeliers krijgen vanaf maart een loonsverhoging van 3,5 procent. FNV Voedingsindustrie heeft een cao gesloten voor de ambachtelijke pluimvee- en wildbedrijven. De cao heeft een looptijd van een jaar.Onderdeel van de nieuwe cao is de afspraak dat alle medewerkers uit de poeliersector zich gaan aansluiten vanaf 1 januari 2019 bij het bedrijfstakpensioenfonds...

De meerwaarde van een huismerk

De meerwaarde van een huismerk

Iedereen weet dat je bij de super huismerk producten kunt kopen. Vaak is de kwaliteit en de verpakking iets anders dan van een A-merk, maar daar staat tegenover dat het product vaak ook goedkoper is.Het voordeel voor de super is herkenbaarheid, imago, onderscheidend ten opzichte van de concurrentie en natuurlijk inkoopvoordeel, dat zich vertaald in...

Foodvisie Event: de liveblog

Foodvisie Event: de liveblog

EINDHOVEN – De High Tech Campus in Eindhoven staat de hele dag in het teken van het eerste Foodvisie Event. Prominenten uit food en horeca spreken en discussiëren over blurring en nieuwe foodconcepten. Via de Twitterbox van Vleesmagazine is het allemaal te volgen.Een volle zaal met deelnemers uit de wereld van de speciaalzaken, supermarkten en horeca...