Slagerij en poelier Caeyers draagt zaak over

13 augustus 2012 Edwin Rensen

VALKENSWAARD - Fred en Mieke Caeyers dragen 5 oktober hun slagers- en poeliersbedrijf in de Verspassage aan de Leenderweg in Valkenswaard over aan Geert en Suzanne van den Berk uit Heeswijk-Dinther.

VALKENSWAARD -  Fred en Mieke Caeyers dragen 5 oktober hun slagers- en poeliersbedrijf in de Verspassage aan de Leenderweg in Valkenswaard over aan Geert en Suzanne van den Berk uit Heeswijk-Dinther.

Ruim vijftig jaar heeft de familie Caeyers de regio voorzien van wild en gevogelte. Sinds 1991 is ook de slagerij een onderdeel van het familiebedrijf. ‘We zijn in 1955 begonnen in een schuur in de tuin. Eerst alleen het mesten van kuikens. Het slachten kwam vanzelf en vanaf 1959 de verkoop in een winkeltje achter ons huis. Hanen, kalkoenen, konijnen. Alle wild en gevogelte. Toen nog een ware delicatesse,’ zegt medeoprichtster moeder Jo Caeyers (79) in het Eindhovens Dagblad.

Een kwarteeuw geleden namen zoon Fred met zijn vrouw Mieke het bedrijf aan de Bunderstraat over. Eind 1986 verhuisde het poeliersbedrijf naar de Leenderweg in het centrum van Valkenswaard. ‘Met een uitbreiding van vleeswaren, salades en kaas. Alleen poelier kon niet meer. Kip is kapotgemaakt door de supermarkten. En het jachtseizoen loopt maar van oktober tot januari’, zegt Fred Caeyers over de uitbreiding. Het echtpaar Caeyers leerde veel in vijf jaar tijd. In 1991 bouwden ze samen met de buurman ( bakker) een verspassage: ‘De beste stap van mijn leven. Bakker, groenteboer en wij als poelier-slagerij onder één dak. We zijn daarmee landelijk bekend geworden.’

Altijd op de hoogte blijven?