Slagerij en poelier Caeyers draagt zaak over

attachment-001_food-image-VLS11478I01

VALKENSWAARD - Fred en Mieke Caeyers dragen 5 oktober hun slagers- en poeliersbedrijf in de Verspassage aan de Leenderweg in Valkenswaard over aan Geert en Suzanne van den Berk uit Heeswijk-Dinther.

VALKENSWAARD -  Fred en Mieke Caeyers dragen 5 oktober hun slagers- en poeliersbedrijf in de Verspassage aan de Leenderweg in Valkenswaard over aan Geert en Suzanne van den Berk uit Heeswijk-Dinther.

Ruim vijftig jaar heeft de familie Caeyers de regio voorzien van wild en gevogelte. Sinds 1991 is ook de slagerij een onderdeel van het familiebedrijf. ‘We zijn in 1955 begonnen in een schuur in de tuin. Eerst alleen het mesten van kuikens. Het slachten kwam vanzelf en vanaf 1959 de verkoop in een winkeltje achter ons huis. Hanen, kalkoenen, konijnen. Alle wild en gevogelte. Toen nog een ware delicatesse,’ zegt medeoprichtster moeder Jo Caeyers (79) in het Eindhovens Dagblad.

Een kwarteeuw geleden namen zoon Fred met zijn vrouw Mieke het bedrijf aan de Bunderstraat over. Eind 1986 verhuisde het poeliersbedrijf naar de Leenderweg in het centrum van Valkenswaard. ‘Met een uitbreiding van vleeswaren, salades en kaas. Alleen poelier kon niet meer. Kip is kapotgemaakt door de supermarkten. En het jachtseizoen loopt maar van oktober tot januari’, zegt Fred Caeyers over de uitbreiding. Het echtpaar Caeyers leerde veel in vijf jaar tijd. In 1991 bouwden ze samen met de buurman ( bakker) een verspassage: ‘De beste stap van mijn leven. Bakker, groenteboer en wij als poelier-slagerij onder één dak. We zijn daarmee landelijk bekend geworden.’

Lees ook
Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

In de media valt het woord ‘lockdown’ steeds vaker. Dit roept bij veel slagers vragen op. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de slagerijen open kunnen blijven, net als eerder dit jaar.‘Vanaf het begin doen wij er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in het naleven van de maatregelen,...