Slagerij Diepeveen getroffen door brand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slagerij Diepeveen in het Gelderse Herveld is zondagochtend getroffen door een brand. Het woonhuis dat aan de slagerij grenst en de winkel zijn verloren gegaan. De slachterij is nog in tact. ‘We gaan de komende dagen alles op alles zetten om de boel weer open te krijgen. Donderdag gaan we weer in bedrijf’, zeggen de eigenaren, broers Jan en Kees Diepeveen tegen de Gelderlander.

De brand bij slagerij Diepeveen is zondagochtend hoogstwaarschijnlijk in de rieten kap ontstaan. Die kap is ingestort op de winkel en het woonhuis.

Naastliggende panden gered

‘Het woonhuis en de winkelruimte stonden in brand. Omdat we de naastgelegen panden, de slachterij en een aangebouwd woonhuis wilden beschermen, is er opgeschaald. Om die andere panden te redden en om extra water aan te voeren. En het heeft gewerkt, het hoofdgebouw is verloren, maar we hebben de naastliggende panden kunnen redden’, zegt woordvoerder Marco Misset van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden tegen de Gelderlander.

Slachtvee gered

Bij het uitbreken van de brand was er nog levend (slacht)vee in het bedrijf aanwezig, maar die dieren zijn door de brandweer allemaal gered. 'We hebben de deuren open gezet en alle dieren naar buiten gejaagd. Geen idee hoeveel het er zijn, we hebben onder die omstandigheden natuurlijk geen tijd om te tellen, maar alle dieren zijn buiten', aldus Misset.

[intermezzo:1]
Lees ook
Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

Gouden handen

Gouden handen

De handen van de slager zijn al zo lang als het ambacht bestaat gegeseld door de kou, vermoeid door het mes en stram en stijf. Slagershanden zijn als een eeuwenoud cliché. Hoewel deze gouden handen in tegenwoordige tijden worden geholpen, en soms zelfs vervangen, door glimmende, roestvrije apparaten.

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.