Slagerij de Hamvraag met talkshows, demo's en workshops

22 maart 2016 Vleesmagazine

In Den Bosch opent op maandag 28 maart (Tweede Paasdag) Slagerij de Hamvraag. Dat is een week lang dé plek voor het gesprek over de toekomst van vlees, tussen burger en boer, activist en ondernemer.

In Slagerij de Hamvraag is een doorlopende interactieve expositie voor iedereen die zijn mening wil vormen over vlees of zichzelf wil informeren. Daarnaast is er ook een uitgebreid programma van talkshows, demonstraties en workshops.

Slagerij de Hamvraag is een initiatief van FoodUp! Brabant, in samenwerking met Food Cabinet en Ruigwerk. Wat is er allemaal te doen?

'Vleesverlangen' - Marijn Frank (29 maart, 19.30-21.30 uur)

Marijn Frank, bekend als presentator van televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, probeert in haar documentaire ‘Vleesverlangen’ haar zucht naar vlees te bevatten. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Na de filmvertoning is er tijd om met Marijn Frank na te praten over haar ervaringen. 'Ik weet goed wat de consequenties zijn van vlees eten, maar toch lukte het me niet om te stoppen', aldus Marijn Frank over haar vleesverlangen.

'Redesign Meat' - Marije Vogelzang (30 maart, 19.30-21.30 uur)

Als je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen, welke plaats zou jij vlees in onze samenleving dan geven? Eating Designer Marije Vogelzang gaat in het programma-onderdeel Redesign Meat de mogelijkheden langs; van beter vlees tot kweekvlees, en van incourante delen tot plantaardige alternatieven. Samen met Marije herontwerpen de aanwezigen hun persoonlijke ideale vleesconsumptie van de toekomst. Gaan ze meer, minder of anders vlees eten?

'Vlees vs zuivel' - YFM Brabant (1 april, 19.30-21.30 uur)

Kaas op het brood, yoghurt bij het ontbijt, allemaal dankzij onze melkkoeien. En hun kalveren, want zonder kalf geen melk. Maar wat gebeurt er met al die jonge stiertjes die nooit melk zullen produceren? Moet iedereen die zuivel consumeert ook verantwoordelijkheid nemen voor het vlees dat daarbij hoort? En hoe ervaren de verschillende schakels in de keten dit? Een keukentafelgesprek met verschillende boeren, slachters en slagers.

Naast al deze programma’s zijn er ook verschillende demonstraties en workshops te volgen gedurende de week. Het volledige programma is te bekijken op de website Slagerijdehamvraag.nl.

 

Altijd op de hoogte blijven?