Slagerij Broodbakker opent drive thru voor broodjes rookworst

Worst drive thru

Kwaliteitslager Marc Broodbakker in Naarden opende vrijdag een speciale ‘Broodje Rookworst Drive Thru’ naast zijn slagerij.

De slager kwam op het idee om een drive thru te openen nadat hij hoorde dat een groepje studenten van de studie Event Management aan de Hogeschool Utrecht moeite had om in deze tijd een bedrijf te vinden om praktijkervaring op te doen. ‘Er is bijna geen bedrijf dat daarvoor open staat vanwege corona’, vertelt Tim Broodbakker, zoon van de slager en een van de studenten, tegen Bussums Nieuws. ‘Daarom bedachten mijn vader en ik tijdens het avondeten deze Broodje Rookworst Drive Thru’.’

Vergunning aangevraagd

De studenten hebben bij gemeente Gooise Meren een vergunning aangevraagd om op de parkeerplaats naast de winkel het afhaalpunt te creëren, dat van 11.30 tot 13.30 uur open was. Tim: ‘Het was nog even spannend of het haalbaar was, we alles coronaproof konden regelen en de weersomstandigheden zouden meewerken. Maar dat ging allemaal goed.’

De studenten zijn blij dat ze hun schoolopdracht kunnen voldoen en ook nog eens iets voor de buurt kunnen betekenen. ‘We vinden het een super vet plan om bezoekers uit de dagelijkse corona-sleur te halen en een leuke dag kunnen bezorgen.’ Wellicht krijgt het succesvolle event in de toekomst nog een vervolg.

Bron: Bussums Nieuws

 
Dossiers
Lees ook
Zorgen om stageplekken bij mkb-bedrijven door oplopende kosten

Zorgen om stageplekken bij mkb-bedrijven door oplopende kosten

Op dit moment kan de overgrote meerderheid van de mbo-studenten een geschikte stageplek vinden, blijkt uit nieuwe cijfers van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB). De organisatie waarschuwt wel voor een tekort in de nabije toekomst. Wanneer het midden- en kleinbedrijf (mbk) zoals bakkers en slagers deels omvalt als gevolg...

Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

Edwin van Leeuwen is het type slager dat zich niet gek laat maken door trends. In zijn vitrine vind je geen vlees met keurmerken of talloze maaltijden, maar wel huisgemaakte worst en patés, grote stukken vlees van eigen koeien en hert uit de nabijgelegen duinen.