Slagerij Broodbakker opent drive thru voor broodjes rookworst

Kwaliteitslager Marc Broodbakker in Naarden opende vrijdag een speciale ‘Broodje Rookworst Drive Thru’ naast zijn slagerij.

De slager kwam op het idee om een drive thru te openen nadat hij hoorde dat een groepje studenten van de studie Event Management aan de Hogeschool Utrecht moeite had om in deze tijd een bedrijf te vinden om praktijkervaring op te doen. ‘Er is bijna geen bedrijf dat daarvoor open staat vanwege corona’, vertelt Tim Broodbakker, zoon van de slager en een van de studenten, tegen Bussums Nieuws. ‘Daarom bedachten mijn vader en ik tijdens het avondeten deze Broodje Rookworst Drive Thru’.’

Vergunning aangevraagd

De studenten hebben bij gemeente Gooise Meren een vergunning aangevraagd om op de parkeerplaats naast de winkel het afhaalpunt te creëren, dat van 11.30 tot 13.30 uur open was. Tim: ‘Het was nog even spannend of het haalbaar was, we alles coronaproof konden regelen en de weersomstandigheden zouden meewerken. Maar dat ging allemaal goed.’

De studenten zijn blij dat ze hun schoolopdracht kunnen voldoen en ook nog eens iets voor de buurt kunnen betekenen. ‘We vinden het een super vet plan om bezoekers uit de dagelijkse corona-sleur te halen en een leuke dag kunnen bezorgen.’ Wellicht krijgt het succesvolle event in de toekomst nog een vervolg.

Bron: Bussums Nieuws

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.

Invisible boxes

Invisible boxes

Ben ik ouderwets, een ambachtelijke romanticus als ik zeg dat ik de tijd van de handgeschreven bonnetjes mis? De tijd dat je je hersens nog moest gebruiken om tot een betaling te komen.

‘Ondernemers die vooruit willen maken het verschil’

‘Ondernemers die vooruit willen maken het verschil’

Weda in Naarden is sinds 1948 een belangrijke leverancier van weegschalen, kassa­systemen en software. “We richten ons op bedrijven die met ons vooruit willen”, zegt managing director Rutger Gassner.