Slagerij Blom wint Bronzen Rookworst

attachment-001_food-image-1389012

Blom's Slagerij uit het Friese Workum is de winnaar van de verkiezing van de Beste Gelderse Rookworst. De kampioen kreeg daarvoor zaterdagavond de Bronzen Rookworst en de wisselbeker uitgereikt. Blom won ook in 2008.

Het geheim van een goede rookworst is volgens slager Blom de eenvoudige apparatuur die hij gebruikt. Niet computergestuurd. En dan komt het aan op fingerspitzengefühl. Ook slacht de Friese slager zelf, hetgeen de kwaliteit ten goede komt. Over de winnende rookworst wil hij niet al te veel kwijt. 'Een eigen mengsel dat geheim blijft,' liet hij in 2008 na de overwinning weten.

De winnaar van de innovatieprijs komt uit Gelderland. Slager John van Egmond uit Arnhem mocht deze prijs in ontvangst nemen.  Arnhem hield onder de naam 'Arnhem Rookworststad' voor de 39e keer de jaarlijkse slagersvakwedstrijd. Een vakjury beoordeelde de rookworsten van de 140 deelnemende slagers. De uitslag vond zaterdagavond plaats in hotel Van der Valk in Duiven.

Klik hier voor een tv-interview met slagerij John van Egmond over de productie van rookworst (Omroep Gelderland)

Lees ook:
Bronzen Rookworst prooi voor Sjerp Blom

Lees ook
Investeren: ja of nee?

Investeren: ja of nee?

Wanneer ik in ons bedrijf rondloop en ik zie wat er aan apparatuur aanwezig is, denk ik wel eens terug aan hoe de situatie was bij onze start 27 jaar geleden. Wij namen een moderne en goed ingerichte slagerij over, zoals het toen omschreven werd door de verkoper. ‘

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...