Slagerij Aad van Eijk: Van lokaal naar digitaal

Carla van Eijk_foto vleesmagazine

In de podcast Baanbrekende Businessmodellen van BNR komen ondernemers aan bod die in hun branche grensverleggend bezig zijn. In de uitzending van 16 februari kreeg Carla van Eijk van Slagerij Aad van Eijk het woord. Zij maakte van haar lokale slagerij een digitale.

Carla van Eijk runt samen met haar broer Walter Slagerij Aad van Eijk in Voorschoten. Een paar jaar geleden besloot ze om een webshop op te zetten. “We wilden een groter afzetgebied met een grotere doelgroep”, vertelt Carla. Ook wilde ze klanten die niet naar de winkel kunnen komen maar wel lekker vlees willen bedienen. De webshop is een succes en zorgt inmiddels voor zo’n dertig procent van de omzet.

In de podcast vertelt Carla onder andere over hoe de slagerij de afgelopen jaren is veranderd. Ook vertelt ze waarom ze is begonnen met een webshop en de moeilijkheden waar ze bij het opzetten tegen aanliep. Bijvoorbeeld hoe creëer je bereik en bekend voor de webshop en hoe kun je vlees vers bezorgen.

Slagerij Aad van Eijk is een ambachtelijke slager met ster. De vader van Carla en Walter richtte het familiebedrijf in de jaren 70 op. De slagerij onderscheidt zich door vlees met een verhaal. Dit betekent vlees van dieren die een goed leven hebben gehad en waar de herkomst bekend van is. Naast vlees en vleeswaren biedt de slagerij maaltijden, broodjes, catering en culinaire workshops.

De hele podcast is te beluisteren via de website van BNR of via BNR appSpotify en Apple Podcasts

Carla van Eijk schrijft regelmatig columns voor Vleesmagazine. Lees hier haar laatste column Creatief op reis.

Naar de column
Dossiers
Lees ook
Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.