Slagerij Aad van Eijk: Van lokaal naar digitaal

Carla van Eijk_foto vleesmagazine

In de podcast Baanbrekende Businessmodellen van BNR komen ondernemers aan bod die in hun branche grensverleggend bezig zijn. In de uitzending van 16 februari kreeg Carla van Eijk van Slagerij Aad van Eijk het woord. Zij maakte van haar lokale slagerij een digitale.

Carla van Eijk runt samen met haar broer Walter Slagerij Aad van Eijk in Voorschoten. Een paar jaar geleden besloot ze om een webshop op te zetten. “We wilden een groter afzetgebied met een grotere doelgroep”, vertelt Carla. Ook wilde ze klanten die niet naar de winkel kunnen komen maar wel lekker vlees willen bedienen. De webshop is een succes en zorgt inmiddels voor zo’n dertig procent van de omzet.

In de podcast vertelt Carla onder andere over hoe de slagerij de afgelopen jaren is veranderd. Ook vertelt ze waarom ze is begonnen met een webshop en de moeilijkheden waar ze bij het opzetten tegen aanliep. Bijvoorbeeld hoe creëer je bereik en bekend voor de webshop en hoe kun je vlees vers bezorgen.

Slagerij Aad van Eijk is een ambachtelijke slager met ster. De vader van Carla en Walter richtte het familiebedrijf in de jaren 70 op. De slagerij onderscheidt zich door vlees met een verhaal. Dit betekent vlees van dieren die een goed leven hebben gehad en waar de herkomst bekend van is. Naast vlees en vleeswaren biedt de slagerij maaltijden, broodjes, catering en culinaire workshops.

De hele podcast is te beluisteren via de website van BNR of via BNR appSpotify en Apple Podcasts

Carla van Eijk schrijft regelmatig columns voor Vleesmagazine. Lees hier haar laatste column Creatief op reis.

Naar de column

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Vlees in de media | Week 12-2023

Vlees in de media | Week 12-2023

Minder steun voor de belasting op vlees, pilot veevoer op basis van plantaardige proteïne Proton en meer aandacht voor Texels schapenvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

Slager, zweminstructrice, sluiswachter, vliegenier en bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Allemaal beroepen die van toepassing zijn op de inmiddels 75-jarige Paula van Rijn. Op haar 71e voegde ze daar schrijfster aan toe. Afgelopen zaterdag 18 maart presenteerde ze in Nieuwegein haar tweede verhalenbundel ‘Gegeven tijd’.

Vlees in de media | Week 11-2023

Vlees in de media | Week 11-2023

De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.