Slager verwerkt varken op rockmuziek

Slager Dennis van de Ven (Foto Henk Riswick)

Foto: Henk Riswick

Slager Dennis van de Ven leverde een bijzondere bijdrage aan het festival Schijndel aan Zee. Op het  podium verwerkte hij op het ritme van het rocknummer ‘Bad to the bone’ een varken. Achteraf plaatste hij het filmpje op social media en dat leidde tot veel reacties.

Van de Ven koos voor deze actie om zijn vak, het slagersambacht, te laten zien en promoten. Op de beat hakte hij het varken aan stukken. Uiteindelijk stond de slager een uur op het podium en verwerkte zowel het varken als een runddeel. De 270 aanwezigen konden tussen door vragen stellen en het vlees ging voor hen op de barbecue.

Reacties social media

Het filmpje dat Van de Ven na afloop op social media zette riep veel reacties op. Vleesliefhebbers konden de actie wel waarderen. Ze prezen de slager en zijn vakmanschap. “De slager als rockster”, reageerde iemand op Facebook, “Geweldig. Passie spat er vanaf.” Anderen twijfelden of dit nu de juiste manier was om vlees en het slagersvak te promoten en tot slot waren er de dierenliefhebbers en vergetariërs die het afkeurden.

De slager staat achter zijn actie, laat hij aan het AD weten. “Als ik gewoon een lezing had gehouden en wat had laten zien, was er niets aan de hand geweest. Door de muziek en lampen erbij kreeg het een andere impact. Misschien had dat achterwege moeten blijven. Maar het is amper een minuut van een veel langer filmpje.”

Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven

Op zijn zestiende startte Van de Ven met het slagervak bij slagerij Gebr. Van der Steen in Schijndel. Deze zaak  nam hij vijftien jaar later over, de start van Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven. Hij heeft een grote passie voor zijn vak en verkoopt bijna uitsluitend vlees en vleeswaren. “Want ik ben slager.” In de toonbank ligt uitsluitend lokaal vlees. Zo haalt hij zijn koeien bij de boer een kilometer verderop.

Dossiers
Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager genomineerd voor Retailer of the Year

Keurslager is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt Keurslager het op tegen Bakker Bart, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...