Slager Tichelaar in Sneek stopt

25 augustus 2017

Slager Johan Tichelaar (67) uit Sneek stopt met zijn zaak aan de Nauwe Noorderhorne. Hij hoopt een opvolger te vinden, maar het staat nog niet vast dat de scharrelslagerij blijft voortbestaan. Dat meldt het Friesch Dagblad.

De slagerij staat te koop en Tichelaar zou het betreuren als de slagerij niet wordt voortgezet. Langer doorgaan is voor hem geen optie. Het wordt tijd voor andere zaken en een ander leefritme. In ieder geval ‘s morgens langer uitslapen.

Voor Tichelaar begint iedere werkdag namelijk om 06.00 uur. Twaalf uur later draait hij de winkeldeur op slot. "Dan heb ik de klok weer rond gewerkt”, zegt hij. "Ik ben nog de enige slager in Fryslân die zelfgemaakte producten van scharrelvlees verkoopt.”

Zijn klanten komen niet alleen uit Sneek en omgeving, maar uit alle delen van de provincie. "Het zijn mensen die bewust dat lekkere stukje vlees willen hebben en bereid zijn daar iets meer voor te betalen.” Hij noemt zichzelf een ouderwetse slager zonder branchevreemde artikelen in zijn winkel.

Altijd op de hoogte blijven?