Slager Peter Jan van den Broek wint Spareribs Trophy

30 juni 2017

Slager Peter Jan van den Broek uit Den Haag heeft de Spareribs Trophy 2017 gewonnen. De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) organiseerden deze vakwedstrijd. Van den Broek ontving de prijs tijdens het KNS Inspiratiecongres op 26 juni.

Spareribs Throphy 2017

Van den Broek won de vakwedstrijd voor het eerst. Wel bereikte hij meerdere keren de finale. In 2014 behaalde hij de tweede plaats. Van den Broek ontving de Trophy uit handen van juryvoorzitter, chefkok, schrijver en tv-presentator Ramon Beuk. De tweede prijs ging naar Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. Slagerij Buth uit Ooltgensplaat kreeg de derde prijs.

Jury

De wedstrijd begon met een voorselectie. Daarna volgde een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring. Een vakjury keurden alle inzendingen. Deze jury bestond uit Rinus de Rijder (onderwijsmanager SVO vakopleiding food), Simon van Schaik (Slagerij Van Schaik uit Leiden en winnaar Spareribs Trophy 2016) en juryvoorzitter Ramon Beuk. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: de smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Ramon Beuk zei over de winnende sparerib: "Met deze onderscheidende smaakvolle spareribs maak je mensen heel blij." De smaak was dan ook doorslaggevend bij de keuze voor de winnaar.

Finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Slagerij Tomassen uit Heel
  • Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer
  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Keurslager Horst uit Epe
  • Gildeslager Goossen uit Rijssen
  • Slagerij Hein Swolfs uit Goirle
  • Keurslagerij Kluijtmans uit Sint-Oedenrode

Binnenhof Barbecue

De winnende spareribs van slagerij P.J. van den Broek worden ook geserveerd op de Binnenhof Barbecue in Den Haag op donderdag 6 juli. De Binnenhof Barbecue vindt al tientallen jaren plaats op de laatste vergaderdag van het parlementaire seizoen.

De barbecue wordt georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimvee Verwerkende Industrie (NEPLUVI). De Koninklijke Nederlandse Slagers levert met deze ambachtelijke slagers-spareribs een bijdrage aan dit evenement.

De Spareribs Trophy is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In september gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van start.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?