Slager moet winkel sluiten vanwege hoge energieprijzen

25 augustus 2022 Redactie Vleesmagazine Iñigo De la Maza
Foto: Pixabay

Op last van de curator moest slager Jurriaan Rexwinkel donderdag 18 augustus zijn winkel sluiten. Uiteindelijk deden de hoge energieprijzen de slager de das om, vertelt hij aan De Ondernemer.

Na een moeilijke periode – in 2017 kreeg zijn dochter acute lymfatische leukemie – kreeg de slager te maken met de hoge energieprijzen. Voor de slager was opgeven geen optie en hij bleef doorgaan. “Ik had eerder actie moeten ondernemen, aan de bel trekken waar dan ook, of de openstaande rekeningen bij leveranciers voldoen en dan zelf de stekker eruit trekken. Maar opgeven was geen optie”, vertelt hij aan De Ondernemer. Daarnaast denkt Jurriaan ook dat hij dertien jaar geleden een te grote investering in het zijn bedrijf heeft gedaan, waardoor zijn slagerij te groot voor een plaats als Borculo werd.

Hij verwacht dat de komende tijd meer ondernemers in de problemen gaan komen door de hoge energieprijzen. Zijn laatste rekening was bijna 6.000 euro en dat kon de slager niet meer betalen. Ook het terugbetalen van de coronasteun kan ondernemers gaan opbreken. Hij adviseert hen om tijdig aan de bel te trekken.

Jurriaan weet nog niet wat hij in de toekomst gaat doen. Voor zijn slagerij zijn er mogelijkheden voor een doorstart. Bij curator Rikkert Hoff hebben verschillende geïnteresseerden zich gemeld. “Het is gewoon een goed pand, met een mooie tegelvloer en mooie ruimtes”, zegt Hoff in De Gelderlander. “De geïnteresseerden gaat het ook echt om het weer opstarten van een slagerij.”

Bron: De Ondernemer / De Gelderlander

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?