Slager Lotgering klaar voor Burgerdag

attachment-001_food-image-1196689

Keurslager Henk Lotgering uit Bunnik speelt handig in op de Nationale Burgerdag op 19 maart. Op de Dag van de Burger wordt de burger extra positief benaderd. Ook voor Lotgerings klanten is het burgerdag.

De overheid is de organisator van de Nationale Burgerdag op 19 maart. Op die dag, die de overheid op de derde dinsdag van maart organiseert voor haar belangrijkste klant: de burger, houdt ook Keurslager Lotgering een Burgerdag. Bij hem zijn er extra lekkere hamburgers in de aanbieding. Lotgering maakt zijn hamburgers van biologische Hollandse runderen. De hamburgers worden op smaak gebracht volgens een geheim recept van de slager.

De actie met vleesburgers is bedacht door Boerenfluitjes, een organisatie die via nieuwe media boeren met burgers verbindt. Boerenfluitjes wil met verhalen van Nederlandse boeren het koopgedrag van consumenten veranderen.

Lees ook
Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

‘We ontwikkelen graag zelf iets nieuws’

De feestdagen nodigen altijd al uit tot creativiteit in de keuken. Nu we na anderhalf jaar coronacrisis eindelijk weer familie en vrienden kunnen uitnodigen is de vraag naar bijzondere producten groter dan ooit tevoren. De slagers, poeliers en bedrijven wild en gevogelte in deze rondvraag zijn er klaar voor. Daarbij kiezen ze allemaal voor kwaliteit...

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.