Slager houdt stand tegen supermarkt

SLAGERSWERELD - In vijf jaar tijd hebben kaaswinkels 30 procent, groentezaken 29 procent en viswinkels 9 procent aan omzet ingeleverd aan de supermarkt. Alleen de slagerij blijft redelijk overeind. De ambachtelijke slagerij verloor slechts 3 procent aan omzet.

SLAGERSWERELD - In vijf jaar tijd hebben kaaswinkels 30 procent, groentezaken 29 procent en viswinkels 9 procent aan omzet ingeleverd aan de supermarkt. Alleen de slagerij blijft redelijk overeind. De ambachtelijke slagerij verloor slechts 3 procent aan omzet.

Volgens Ruud Bakker, directeur van de Vereniging van Keurslagers, ligt dit aan de kennis, service inclusief advies, bediening, vakdiploma's en een sterke organisatie. Inclusief tv-reclame. 'Dat zijn gewoon heel belangrijke argumenten voor de consument. Op dit moment is de omzetindex van de Keurslagers 103,5.'
Cees Goettsh van het Worstemakers Gilde zegt dat de slager waakt over de kwaliteit. 'Dat begint al bij de inkoop. De slager koopt alleen in voor zijn winkel en kan daarbij zeer selectief te werk gaan. Een supermarkt moet misschien wel voor 30.000 kilo tegelijk inkopen en zal mede daardoor zijn criteria minder hoog kunnen stellen. Daarbij is het bereidingsadvies in de supermarkt altijd standaard. Maar ja, de ene karbonade is dikker dan de ander. En door de toch wat gebrekkige kennis van de consument komt er dan uiteindelijk geen smakelijk product op het bord.'

Lees ook
Wakker Dier: ‘De supers zijn varkenshaas-verslaafd’

Wakker Dier: ‘De supers zijn varkenshaas-verslaafd’

Tien supermarkten blijven stunten met keurmerkloze varkenshaas, ondanks de afspraak om hier al zo’n vier jaar geleden mee te stoppen. Dit blijkt uit de Kiloknaller Monitor van Wakker Dier. Alle supermarkten spraken af om vanaf 2016 alleen nog varkensvlees met minimaal één Beter Leven ster te verkopen. ‘De supers, vooral Plus, lijken wel varkenshaas-verslaafd’,...

Vleesomzetten stijgen nu ook in supermarkt

Vleesomzetten stijgen nu ook in supermarkt

De vleesomzetten in de supermarkten laten dit jaar een sterke omzetgroei zien. Het heeft alles te maken met covid-19, stelt onderzoeksbureau IRI. Enkele weken geleden meldde Wageningen Economic Research al dat in 2019 voor het tweede jaar op rij de vleesconsumptie in Nederland is gestegen. En dat was tegen de verwachting in, aldus een artikel in zusterblad...

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

In de media valt het woord ‘lockdown’ steeds vaker. Dit roept bij veel slagers vragen op. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de slagerijen open kunnen blijven, net als eerder dit jaar.‘Vanaf het begin doen wij er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in het naleven van de maatregelen,...