Slager Aziz zit met teveel betaald bedrag in zijn maag

Aziz-fb

Slager Aziz Afoulki (28) uit Amsterdam zit met een teveel betaald bedrag in zijn maag. In november pinde iemand 99,75 euro in plaats van 9,75 euro, Afoulki wil dat geld teruggeven, maar dat lukt ondanks verwoede pogingen niet. De lokale media helpen hem een handje.

 

De pintransactie bij Aziz Market in Amsterdam West vond plaats op maandag 20 november om 17.53 uur. Toen Aziz er een paar dagen later achter kwam dat er te veel was gepind, plaatste hij een oproepje op Facebook. Tot nu toe nog zonder succes, zo melden onder meer Het Parool en AD.

Ook probeerde hij via zijn bank de gegevens van de pinner op te vragen, maar de bank kon die wegens privacygegevens niet vrijgeven. Omdat de pintransacties via een extern bedrijf lopen, is ook het rekeningnummer van de pinner niet zichtbaar. Aziz vroeg aan al zijn vaste klanten of zij misschien de kleine boodschap voor het flinke bedrag hadden afgerekend. Maar niemand kon zich het pinbedrag bij het Amsterdamse supermarktje herinneren.

Amsterdamse omroep AT5

De Amsterdamse omroep AT5 plaatste maandag 15 januari een filmpje van de zoekactie van Afoulki op Facebook. Het bericht is inmiddels honderden keren gedeeld, maar de pinner heeft zich nog niet gemeld.

'Anders slaap ik niet'

De publiciteit is wel goed nieuws voor Afoulki. Dinsdagochtend ging hij weer naar de bank om nogmaals te proberen de pinner te achterhalen. ‘Ik heb ze alles laten zien. De pinbon, het filmpje op Facebook en het artikel, en nu willen ze wel proberen me te helpen,’ vertelt hij. ‘Voor nu is het afwachten.’

Hij geeft in elk geval niet op. ‘Ik wil gewoon die 90 euro teruggeven. Anders slaap ik niet.’

 
Lees ook
Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

Deadline btw-aangifte derde kwartaal op 31 oktober - Belastingdienst geeft tips

De deadline voor de btw-aangifte en -betaling over het derde kwartaal nadert. Ondernemers hebben tot 31 oktober de tijd om dit te doen. Volgens de Belastingdienst hebben bijna vier op de tien startende en kleine ondernemers een herinnering nodig om dit tijdig te doen. Daarom geeft de Belastingdienst vijf tips voor een goede en efficiënte aangifte.

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Ondernemers kunnen hun belastingszaken op drie manieren regelen. Via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Maar welke manier past bij welke ondernemer? De Belastingdienst geeft advies.