Slachthuis Wolvega van start in pand Slachterij van der Meulen

6 oktober 2016

Slachthuis Wolvega BV gaat verder in het pand van de failliete Slachterij van der Meulen BV in Wolvega. De nieuwe eigenaren willen de onderneming doorstarten en professionaliseren.

‘De slachterij in Wolvega is negentig jaar oud. Wij willen het bedrijf nieuw leven inblazen’, vertelt Berry Post, DGA van Slachthuis Wolvega BV. Na het faillissement in juni dit jaar is de slachterij flink opgeknapt en volgende week wordt met de productie gestart.

De nieuwe eigenaren hebben een echte band met de slachterij. ‘Wij zijn hier beiden op jonge leeftijd begonnen en kennen het bedrijf heel goed’, aldus Post. ‘Hoofdactiviteit van Slachterij van der Meulen was het slachten van melkkoeien. Dit werk willen we voortzetten, maar daarnaast gaan we ons ook richten op de vraag naar ambachtelijke producten en streekproducten. We gaan ook de wat luxere dieren slachten en ons bezig houden met grossieren.’

Vanaf volgende week wordt er in Wolvega van dinsdag tot en met vrijdag geslacht en wordt op maandag het vlees voor de slagers verwerkt.

Altijd op de hoogte blijven?