Slachterij Havermans deelt mee in feestvreugde

13 augustus 2012 Edwin Rensen

EINDHOVEN – Het Lekkerste Brabantse worstenbroodje komt van Bakkerij De Jong in Breda. Het gehakt is afkomstig van slachterij Jos Havermans uit Wagenberg.

EINDHOVEN – Het Lekkerste Brabantse worstenbroodje komt van Bakkerij De Jong in Breda. Het gehakt is afkomstig van slachterij Jos Havermans uit Wagenberg.

Bakkerij De Jong is de winnaar van de gelijknamige wedstrijd van Omroep Brabant, meldt Bakkerswereld.  Dennis de Jong won de wedstrijd op donderdag 24 maart voor het eerst. Vreemd is het niet. De kunst van een goed worstenbroodje maken zit in de familie. Vader de Jong won de wedstrijd ook eens. Zijn broer Koen de Jong uit Oosterhout werd dit jaar derde. Beide broers betrekken het gehakt van slachterij Havermans uit Wagenberg. Zilver was er voor Bakkerij Ger Ligthart uit Made.

Oosterse kruiden

Ligthart won ook de prijs voor het meest innovatieve worstenbroodje, dat dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Wat is er zo innovatief aan? Ger Ligthart: ‘Ik heb oosterse kruiden toegevoegd aan het vlees. Het broodje is een zachte croissant.’ Ligthart is geen onbekende worstenbroodland. In 2009 en 2007 won de bakker de wedstrijd.

Op zaterdagavond 26 maart zendt Omroep Brabant alle hoogtepunten uit van deze smakelijke strijd.

Altijd op de hoogte blijven?