Skin én MAP tegen verkleuren vlees

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

UTRECHT - Geen verlies van vleessappen en zelfs na tien dagen geen verkleuring. Dat claimt Mirotech met de nieuwe skin- én MAP-verpakking voor rundvlees. Ook de 'Pamper' is verleden tijd.

UTRECHT - Geen verlies van vleessappen en zelfs na tien dagen geen verkleuring. Dat claimt Mirotech met de nieuwe skin- én MAP-verpakking voor rundvlees. Ook de 'Pamper' is verleden tijd.

De verpakking van Mirotech is een tweetrapsraket. Eerst wordt het vlees op een normaal EPP-schaaltje skinverpakt. 


Omdat het seal nauw aansluit kan er geen vocht uit het product ontsnappen, dus ook geen marinade.


Zuurstofdoorlatend

Vervolgens wordt het bakje afgevuld met zuurstof en met een topsealer geseald. 'Het eerste folie is namelijk zuurstofdoorlatend', legt technisch commercieel manager Paul Everaert van het Belgische Mirotech uit. 'Bij vis voegen we geen zuurstof toe, omdat het product niet verkleurt.'

Mirotech presenteert de nieuwe verpakking deze week op de verpakkingsbeurs Macropak, dat deel net als processingbeurs Industrial Processing deel uitmaakt van de Industriële Week. De beurzen duren nog tot en met vrijdag 3 oktober. 

Lees ook:

Nieuwe verpakkingsfilm Cryovac (15 augustus 2008) 

Kijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over verpakkingen

Altijd op de hoogte blijven?