Simon van Schaik winnaar Spareribs Trophy

27 juni 2016

Simon van Schaik heeft de Spareribs Trophy 2016 gewonnen. Uit handen van jury-voorzitter Jeremy Vermolen, kreeg hij de felbegeerde prijs. De Spareribs Trophy werd uitgereikt op maandag 27 juni in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort tijdens het KNS Inspiratiecongres.

Al meerdere keren zat Van Schaik in de top 10 bij de Spareribs Trophy, maar nog nooit mocht hij op het hoogste treetje staan. Wat hij dit jaar anders heeft gedaan? ‘Helemaal niets’, vertelt de slager. ‘Ik heb mijn spareribs net zo bereidt als andere jaren. Ik gebruik niet teveel kruiden en marinade. Ik vind het heel belangrijk dat je het vlees ook goed kunt proeven.’

De tweede prijs is voor Keurslager Marco van Strien uit ‘s Gravenmoer. De derde prijs is gewonnen door Twan Beerens van Beerens Slagerij & Traiteur uit Best.

Dit jaar bestond de jury uit tv-chef Jeremy Vermolen, Spareribs Trophy-winnaar van 2015 Marco Jurriëns en SVO-docent Rinus de Rijder. Na afloop van de prijsuitreiking geeft Jurriëns de nieuwe winnaar van de Spareribs Trophy advies. ‘Speel flink in op de media-aandacht. Schrijf alle regionale media aan. En nog belangrijker, zorg dat je fit bent! Want je gaat het druk krijgen de komende periode.’

  • De overige finalisten in willekeurige volgorde zijn:
eervolle-vermeldingen-300x84

Binnenhof barbecue

De winnende spareribs in de Spareribs Trophy van Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik worden ook geserveerd op de Binnenhof Barbecue in Den Haag op 7 juli. De laatste kamerdag van Politiek Den Haag wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een barbecue in de binnentuin van Nieuwspoort. De barbecue wordt georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector en (COV) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimvee verwerkende Industrie (NEPLUVI). De Koninklijke Nederlandse Slagers levert met deze ambachtelijke slagers-spareribs een bijdrage aan dit evenement.

Altijd op de hoogte blijven?