SIAL: Vlees in pakjes, potjes en zakjes (foto's)

attachment-001_food-image-VLS5826I01

PARIJS - De consument zal de komende jaren bijna geen vers vlees meer in de schappen vinden. Althans als je de trend op voedingsmiddelenbeurs SIAL mag geloven.

PARIJS - De consument zal de komende jaren bijna geen vers vlees meer in de schappen vinden. Althans als je de trend op voedingsmiddelenbeurs SIAL mag geloven.

De beurs in Parijs staat meer dan ooit in het teken van convenience. De consument hoeft straks niets meer te doen, alleen nog maar leren hoe de magnetron te bedienen, of een verpakking open te maken.

Vlees was op de SIAL voornamelijk nog compleet bereid in zakjes, potjes, pakjes en schaaltjes te vinden...

Een fotoverslag:


De magnetronburger van Sadia


De magnetronburger van Tillman's


De magnetronburger van Quisit (Vion). Extra groot nog wel...


De magnetronsteak van Jean Rozé


Zelfs tapas voor in de magnetron...


...Of een pizza uit de magnetron...


...magnetronkippenpootjes...


...of rijst en vlees uit de magnetron

In potjes

In potjes werden ook de nodige vlees(waren) gepresenteerd. Alles om het gemak van de consument te dienen.

Foto's:


Zelfs de delicatesse foie gras is al helemaal geprepareerd


...compleet met gourmet-lepels en saus...


...Of drie varianten in één verpakking...


...of compleet met fruitdressing...


Vleesspread voor op de sandwich


Terrine...letterlijk: vleespot

Hammen, droge worsten

De Italianen lieten de potjes en pakjes achterwege en profileerden zich het meeste met hun hammen en droge worsten.

Foto's:


Stellage van worst


De stand van een Italiaanse vleeswarenproducent


Vleesproducent Beretta trok veel bekijks met deze Ferrari


En vleesbedrijf Tönnies richt het oog op de Aziatische beursbezoekers

(Foto's: Caroline van der Plas)


Lees ook:

Weinig productinnovatie op Sial, de leukste op een rij (23 oktober 2006)

NL-vlees verdwijnt naar achtergrond op Sial (23 oktober 2006)

Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs

Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs

Empack Nederland wil stapsgewijs naar een afvalvrije beurs. Over drie jaar moet Empack 2024 een beurs zijn zonder restafval waar alleen grondstoffen voor hergebruik overblijven. Hiervoor lanceert Empack Nederland tijdens de komende beurseditie op 8 en 9 september 2021 het project ‘Empack Towards Zero Waste’.