Shell kiest voor meer verantwoorde vleeswaren van Nederlandse bodem

16 december 2015 Vleesmagazine

Deli2go, het huismerk voor verse etenswaren van Shell, introduceert een meer verantwoord geproduceerd assortiment vleeswaren. Shell werkt samen met lokale boeren, verwerkers en distributeurs, waardoor er meer aandacht voor dierenwelzijn is. Klanten kunnen bij alle tankstations met een deli2go-bakkerij vanaf eind december uit meer verantwoord geproduceerde vleeswaren kiezen.

De behoefte aan een meer verantwoord vleeswarenassortiment komt voort uit de ambitie om klanten altijd een kwalitatief hoogwaardig aanbod aan te bieden van lekkere en verse producten met zo min mogelijk toevoegingen. De nieuwe aanpak resulteert in een nauwere samenwerking met boeren.

Deze innovatieve aanpak heeft als uitgangspunt dat er alleen nog gewerkt wordt met dieren die onder andere meer leefruimte en beter voedsel krijgen. Daarnaast is de inzet van de samenwerking van Shell’s deli2go en boeren om zo efficiënt mogelijk met de producten om te gaan en restproducten tot een minimum te beperken. Het resultaat is een verantwoorder eindproduct voor dezelfde verkoopprijs.

‘Het idee van onze benadering is eigenlijk heel simpel. We nemen vleeswaren niet meer af bij leveranciers, maar bepalen in nauw overleg met lokale boeren, verwerkers en distributeurs van vleeswaren welke producten het beste passen in ons vernieuwde assortiment. Op deze manier behouden wij de regie en kunnen we ervoor zorgen dat de producten aan onze voorwaarden voldoen’, zegt Machteld de Haan, General Manager Retail BeNeLux & France.

Samenwerking met boeren

Lekkere producten van dichtbij met een goed verhaal, dat zijn de uitgangspunten bij het nieuwe concept. Het rundvlees komt van Crole Natuurrund. De runderen, onder meer Galloway en Limousin, grazen in Limburg in een natuurlijke omgeving. Het varkensvlees komt van Krull-varkens, die leven in wroetstallen en krijgen speciale voeding. Voor het kippenvlees is gekozen voor Gildehoen kippen. Deze kippen zijn van een langzaam groeiend ras, zij krijgen honderd procent plantaardig voedsel.

Altijd op de hoogte blijven?