Sealbagautomaten per direct gesloten

geld-tellen

De banken en Geldmaat hebben op advies van de politie besloten alle sealbagautomaten voorlopig te sluiten. Dat betekent dat slagers alleen nog geld kunnen afstorten bij de geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Ook kan gebruik gemaakt worden van een waardetransporteur.

Op de Locatiewijzer van Geldmaat is het meest actuele overzicht van de alternatieve geldstortlocaties te vinden, zo schrijft Nu.nl. Er zijn vier alternatieven om contact geld alsnog af te storten:

• Afstortautomaten van banken en geldmaat. Deze zijn echter beperkt beschikbaar door de sluiting van bedrijven als Primera en Bruna. Daarnaast is gastgebruik door banken vaak niet toegestaan. Er zijn nog circa 200 tot 250 automaten beschikbaar.

  • • Traditioneel waardevervoer voor met name voor grote cashvolumes
  • • Klein geldtransport
  • • Slimme kluis die geschikt voor afstorten op locatie

Advies

De Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) adviseert slagers om klanten zo veel mogelijk op te roepen te pinnen om zo de voorraad cash geld zo klein mogelijk te houden. Ook heeft de organisatie bij Supergarant Zorg & Verzekeringen het verzoek neergelegd om de kluisdekking die opgenomen is in de bedrijfsverzekeringen tijdelijk te verhogen. Voor slagers, die verzekerd zijn bij Supergarant is dit al voor geregeld. Ondernemers die niet verzekerd zijn bij Supergarant Zorg & Verzekeringen kunnen bij hun eigen verzekeraar de verzekerde waarde van het contante geld verhogen.

De KNS is samen met collega-brancheorganisaties al langer in gesprek met de banken en de Nederlandse Bank over de service rond en de veiligheid van contant geldverkeer.

Bron: nu.nl/ KNS

 
Lees ook
Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.