SdB krijgt sterren voor biologisch vlees

attachment-001_food-image-VLS11123I01

AMERSFOORT – Het biologisch vlees van Super de Boer (SdB) is vanaf 7 maart voorzien van het kenmerk 'Beter Leven' met drie sterren.

AMERSFOORT – Het biologisch vlees van Super de Boer (SdB) is vanaf 7 maart voorzien van het kenmerk ‘Beter Leven’ met drie sterren.

Het kenmerk is een initiatief van de Dierenbescherming. Dit is het hoogst haalbare kenmerk dat de organisatie toekent en geeft aan dat er optimaal rekening is gehouden met dierenwelzijn, meldt Distrifood. In totaal zijn er bij Super de Boer 18 varianten biologisch vlees te koop. 

 

Scharrelei

Caspar Woolthuis, manager kwaliteit en duurzaamheid van Super de Boer, is blij met het kenmerk. ‘Recent onderzoek van onderzoeksinstituut LEI, onderdeel van de Wageningen Universiteit, wijst uit dat consumenten inmiddels positief staan tegenover biologische voeding. Smaak, dierenwelzijn, milieu en gezondheid zijn daarbij belangrijke overwegingen, en daar spelen wij volop op in.’

Vorig jaar kreeg het scharrelplus ei van Super de Boer het logo toebedeeld.

 

 

Lees ook
Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Microplastics aangetroffen in vlees en zuivel

Wetenschappers hebben microplastics aangetroffen in vlees, bloed en melk van Nederlandse koeien en varkens. Bijna 80 procent van de geteste vlees- en zuivelproducten bevatte microplastics. Dat blijkt uit een steekproef van de Vrije Universiteit Amsterdam in opdracht van de Plastic Soup Foundation.

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen 36 procent minder vlees in de supermarkt als zowel de prijzen worden verhoogd en ze meer informatie krijgen over de milieuschade door vleesproductie. Dit moet wel in combinatie gebeuren, melden het RIVM en de Vrije Universiteit.

RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen

RIVM: Verlaten ouderlijk huis beïnvloedt vleesconsumptie jongvolwassen

Het RIVM publiceert een nieuw onderzoek naar de vleesconsumptie onder jongvolwassenen (18-35 jaar). Vooral het verlaten van het ouderlijk huis en samenwonen met huisgenoten heeft invloed op de vleesconsumptie.