Schorsing schapenslachterij opgeheven

12 juli 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Christopher Burns/Unsplash

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 8 juli de schorsing van een schapenslachterij in Breukelen opgeheven. De rechter zag geen reden om de schorsing nog langer te laten voortduren.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) trok 28 juni de slachthuiserkenning van een middelgrote slachterij in Midden-Nederland in vanwege mistanden op het gebied van dierenwelzijn. De inspecteurs ontdekte een schaap met verwondingen aan de poot en bij het terugkijken van de camerabeelden constateerden ze misstanden, onder andere het slaan en schoppen van schapen.

Vanwege dit incident werd een vaste medewerker ontslagen en een uitzendkracht weggestuurd. NVWA wilde de slachthuiserkenning pas terug geven als er een gedegen plan voor dierenwelzijn was opgesteld. “Het bedrijf kan pas weer slachten als het aan de NVWA kan aantonen dat het dierenwelzijn structureel goed gewaarborgd is”, zei Lisette de Ruigh, directeur Keuren NVWA.

Een rechter van het College van Beroep heeft nu bepaald dat er geen reden is om de schorsing te laten voortduren. De slachterij mag weer open.

Bron:  Food + Agribusiness

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?