Scholen krijgen geld om vlees te kopen

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

EDINBURGH – In Nederland word je zo langzamerhand als 'tuig' gezien als je vlees eet, laat staan wanneer je het promoot. Maar in Schotland is het nog lang niet zo ver. Daar krijgen scholen van vleesbureau Quality Meat Scotland (QMS) zelfs geld om vlees te kopen en te koken.

EDINBURGH – In Nederland word je zo langzamerhand als ‘tuig’ gezien als je vlees eet, laat staan wanneer je het promoot. Maar in Schotland is het nog lang niet zo ver. Daar krijgen scholen van vleesbureau Quality Meat Scotland (QMS) zelfs geld om vlees te kopen en te koken.

Honderd scholen in de buurt van Edinburgh, Perth en Fife krijgen 120 euro per stuk om vlees te kopen voor de kooklessen.

Gezond

QMS wil – in de strijd tegen obesitas - leerlingen zo leren hoe ze een voedzame en gezonde maaltijd met vlees kunnen bereiden. De enige voorwaarde is dat de scholen Schots vlees kopen.

Geen geld

QMS doet de geste niet alleen uit eigenbelang, maar ook omdat ze had gehoord dat scholen geen geld hadden om vers vlees te kopen voor de kooklessen.

Trotser

Scholen zijn dolenthousiast. ‘De leerlingen lijken trotser op hun gerechten nu ze weten waar hun vlees vandaan komt.’

Lees ook:

GroenLinks: geen EU-geld vleesreclame (3 oktober 2008)

Arme Bronx-kids op vleesloos dieet (22 september 2008)

'Donald Duck mag wél vleesreclame maken' (1 februari 2008)

Donald Duck mag geen vlees meer bakken (31 januari 2008)

Kijk ook in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over vlees en reclame

Altijd op de hoogte blijven?