Schiffmacher tatoeëert limited edition koksmes

Picture by ©KIRSTENVANSANTEN

De presentatie van het limited edition koksmes ‘Louise’ trok vorige week veel bekijks, maar vooral veel enthousiaste reacties in de Bijenkorf van Amsterdam. De samenwerking tussen tatoeëerder Henk Schiffmacher en Diamant Sabatier bracht veel bekenden op de been waaronder beroemde chef-koks als Pascal Jalhay en Alain Caron, en andere bekenden van Schiffmacher, zoals Barry Hay.

De messenset, bestaande uit een 23 cm koksmes en een Chef’s mate-pocket knife, is nu bij de filialen van de Bijenkorf te koop en is ook daar online verkrijgbaar. Hanos, de Foodservice specialist, komt met een speciale win-actie voor de professionele gebruiker. Ook daar is de set dan verkrijgbaar.

Toen de Bijenkorf 11 september haar deuren opende, stonden de eerste bezoekers al klaar. Er was zelfs vanuit België een enthousiaste fan gekomen om er zeker van te zijn een gelimiteerde set te kunnen aanschaffen. In de loop van de avond heeft Henk Schiffmacher nog vele sets voor gelukkige kopers gesigneerd.

Videoboodschap

Henk Schiffmacher kijkt met een tevreden gevoel terug op de intieme introductie in Isaac’s Bar in de Bijenkorf. Hij was geroerd door de speciale videoboodschap van zijn vriend Sergio Herman, die er helaas niet bij kon zijn. Vooraf had Sergio een set gesigneerd en een persoonlijke boodschap ingesproken. Zijn vakgenoot en goede vriend Pascal Jalhay kreeg de eer het eerste mes uit te reiken, maar had ook nog zijn eerste Diamant Sabatier hakmes meegenomen voor Louise Schiffmacher als speciaal gebaar.

De lancering in de Bijenkorf was vooral gericht op de goede hobbykoks. Voor de professionele gebruiker komt Hanos met een originele online ‘win-actie’. De winnaars krijgen het bekende Schiffmacher-icoon de 'skull' als tattoo door Henk Schiffmacher zelf gezet.

‘Louise’

Het koksmes, genaamd Louise, wordt opgedragen aan Henk’s vrouw Louise Schiffmacher. Het lemmet is gegraveerd met een iconisch ontwerp van Henk. Het mes symboliseert hiermee de unieke samensmelting van de passies en geschiedenis van de wereldbekende tatoeëerder.

Het Louise kokmes van 23cm wordt samen met een speciaal klein mes uitgebracht. Dit zakmes, genaamd Chef’s Mate, is voor zowel de professionele als de hobbykok een onmisbaar item voor de laatste finishing touch van een gerecht. Het messenduo heeft een gegraveerd lemmet en is verpakt in een luxe geschenkdoos.

Schiffmacher

Een van Nederlands bekendste tatoeëerders Henk Schiffmacher zit al veertig jaar in het vak en is een van Nederlands bekendste tatoeëerders. Zijn faam gaat ver over onze landsgrenzen. Naast Herman Brood en Anouk tatoeëerde hij ook grote namen als Lady Gaga, Rita Ora, Robbie Williams en de leden van de Red Hot Chili Peppers.

Eerste koksmes Diamant Sabatier staat sinds het begin van de twintigste eeuw voor hoge kwaliteit messen en accessoires voor zowel de professionele als veeleisende hobby-kok. Het eerste koksmes van de meeste grote Nederlandse chef-koks was van het merk Diamant Sabatier, dat al jaren hofleverancier is van foodservice, hotelscholen, koksopleidingen en de betere messenzaak.

[intermezzo: 1]  
Lees ook
The Cooking Conductor schrijft barbecuekookboek

The Cooking Conductor schrijft barbecuekookboek

Wat begon als een wild avontuur van een fanatieke hobbykok, mondde door de coronacrisis uit in een uitgebreide handleiding en kookboek voor hoogwaardig barbecueën. In meer dan 175 recepten en talloze kleurrijke foto’s neemt amateurchef Roy Voogd belangstellenden mee in zijn ontdekkingsreis op de kamado.Roy Voogd is één van de vele slachtoffers van de...

Robert Verweij lanceert platform voor culinaire online cursussen

Robert Verweij lanceert platform voor culinaire online cursussen

TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij lanceert CookingAcademy.nl, een platform met online culinaire cursussen. Deze trainingen zijn ook heel interessant voor slagers, die zich verder in culinaire bereidingen willen verdiepen.Verweij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één...

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Jeroen en Inge van Wijk wilden hun Keurslagerij in Nieuwkoop graag een geheel eigen uitstraling geven én meer werkruimte creëren. Vooral dat laatste was een heel gepuzzel. Door onder meer de toonbank iets naar voren te halen en voor een hangend vleeswarenmeubel te kiezen, werd een aantal meters gewonnen. Deze extra ruimte komt vanwege de te verwachte...