Schandaalbedrijf wil faillissement

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

TOMAKOMAI - De directeur van het door vleesschandalen geteisterde Meat Hope in Japan wil zijn bedrijf en zichzelf failliet laten verklaren.

TOMAKOMAI - De directeur van het door vleesschandalen geteisterde Meat Hope in Japan wil zijn bedrijf en zichzelf failliet laten verklaren.


Directeur Minoru Tanaka zei dat hij nooit genoeg geld heeft om het salaris van het personeel nog uit te betalen, klanten te compenseren en het geretourneerd vlees op te ruimen.


Ook gaf hij aan dat hij het bedrijf na het faillissement niet meer opnieuw wil starten, meldt de Japanse krant The Asahi Shimbun


Meat Hope wordt ervan beschuldigd varkensvlees in producten te hebben verwerkt die het label 100 procent rundvlees droegen.


Tanaka gaf dit ook toe. Hij zei dat dit gedaan was omdat de voorraad rundvlees opraakte. Eerder gaf hij aan dat het varkensvlees per ongeluk in de machine was achtergebleven. 'We moeten de schuld van deze deceptie accepteren.'


Het bedrijf wordt ook beschuldigd van het verkopen van vlees dat ongeschikt was voor consumptie. Bovendien zouden er in de afgelopen 24 jaar diverse vormen van wanbeheer zijn geweest.


Lees ook:

Japan smult van vleesschandaal (26 juni 2007)


AID-inval was bij Porkland (21 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Japan

Alle berichten over fraude

Alle berichten over voedselschandalen

Altijd op de hoogte blijven?