SBK start Nederland Kalverland

15 november 2022 Redactie Vleesmagazine

Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) start met het platform Nederland Kalverland. “Een platform van en over de Nederlandse kalverketen, waar honderden ondernemingen dagelijks werken aan het maatschappelijk verantwoord houden van dieren, voor de productie van hoogwaardig kalfsvlees.”

Met Nederland Kalverland wil SBK het verhaal van de kalversector vertellen. “De Nederlandse kalversector is trots: als familiebedrijven, als dierhouders, als gezinsleden, als ketenpartners, als medewerkers, als dienstverleners en andere betrokkenen. De branche wil dit laten zien en het gesprek aangaan, met mensen die vragen hebben over de kalversector.”

Online platform

Het online platform laat zien wat er op kalverbedrijven gebeurt. Het brengt toont waar kalverhouders dagelijks mee bezig zijn. Goede zorg voor het dier, aandacht voor de omgeving, met een lage footprint en een beperkte milieudruk staan hierbij centraal.

“Nederland Kalverland laat zien wat de basis is van een bedrijfstak die internationaal toonaangevend is en mondiaal leidend in hoogwaardig kalfsvlees, en met tal van co-producten. En eerlijk is eerlijk: dat wil de kalversector graag blijven. Een branche die bij Nederland hoort, zoals koeien in de wei.”

Activiteiten

Naast het online platform komen er passende acties op eigen social media accounts. Ook staan er offline activiteiten op de agenda: om nader kennis te maken met een ieder die voor een goed gesprek open staat.

Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK)

De Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) is de brancheorganisatie voor de Nederlandse kalversector. De stichting is onder andere schemabeheerder van de kwaliteitsregeling Vitaal Kalf en voert onderzoeken uit op bijvoorbeeld het gebied van diergezondheid, voedselveiligheid, dierenwelzijn, kwaliteit en vleeskalverenvoeding.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?