Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

11 november 2021 Redactie Vleesmagazine

De bekende worstmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de koffiebranders van BOCCA Coffee. Het resultaat is een droge worst met koffie, de Brandt & Levie x BOCCA chorizo.

De twee bedrijven vonden elkaar vanwege de gezamenlijke passie voor kwaliteit en unieke smaken. Zo ontstond het idee om een chorizo met koffie te ontwikkelen. Er volgden enkele maanden van testen met verschillende koffies die op diverse manieren gebrand en gemalen zijn. “Je wilt altijd het allerbeste uit de producten naar boven halen”, vertelt Menno Simons van BOCCA. “Dat kost tijd dus die tijd hebben we genomen. Eerst was de koffie nauwelijks te herkennen en daarna weer te grof gemalen.” Uiteindelijk vonden ze in de Zuid-Ethiopische component van BOCCA’s Gusto de perfecte match.

De Brandt & Levie x BOCCA chorizo past bij de populaire Espresso Martini in de avond en is geschikt voor het koffiemoment in de ochtend. De koffie geeft volgens de makers “een verrassend fris-fruitig tegenwicht aan de scherpe tonen van de gemalen aleppo en sansho pepers van de worst.”

Brandt & Levie bundelt regelmatig de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Eerder werkten de worstmakers samen met Brouwerij ’t IJ, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini en het Schotse whiskymerk Laphroaig.

Altijd op de hoogte blijven?