Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

Brandt & Levie x BOCCA chorizo

De bekende worstmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de koffiebranders van BOCCA Coffee. Het resultaat is een droge worst met koffie, de Brandt & Levie x BOCCA chorizo.

De twee bedrijven vonden elkaar vanwege de gezamenlijke passie voor kwaliteit en unieke smaken. Zo ontstond het idee om een chorizo met koffie te ontwikkelen. Er volgden enkele maanden van testen met verschillende koffies die op diverse manieren gebrand en gemalen zijn. “Je wilt altijd het allerbeste uit de producten naar boven halen”, vertelt Menno Simons van BOCCA. “Dat kost tijd dus die tijd hebben we genomen. Eerst was de koffie nauwelijks te herkennen en daarna weer te grof gemalen.” Uiteindelijk vonden ze in de Zuid-Ethiopische component van BOCCA’s Gusto de perfecte match.

De Brandt & Levie x BOCCA chorizo past bij de populaire Espresso Martini in de avond en is geschikt voor het koffiemoment in de ochtend. De koffie geeft volgens de makers “een verrassend fris-fruitig tegenwicht aan de scherpe tonen van de gemalen aleppo en sansho pepers van de worst.”

Brandt & Levie bundelt regelmatig de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Eerder werkten de worstmakers samen met Brouwerij ’t IJ, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini en het Schotse whiskymerk Laphroaig.

Dossiers
Lees ook
Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...

Weidenaar introduceert droge worst-abonnement

Weidenaar introduceert droge worst-abonnement

Weidenaar introduceert een droge worst-abonnement. Het abonnement bestaat uit drie pakketten en wordt op verschillende momenten in het jaar thuis afgeleverd. De worstmakers van Weidenaar selecteren de droge worst. Consumenten weten niet van te voren welke droge worst er in het pakket zit.

Italiaanse topvleeswaren worden gemaakt van industrievarkens

Italiaanse topvleeswaren worden gemaakt van industrievarkens

In Italië lopen nauwelijks nog vrije uitloopvarkens rond, schrijft The Guardian. De krant nam de cijfers van de Italiaanse varkenshouderij onder de loep en constateerde dat tussen 2005 en 2016 het aantal varkensbedrijven met 76% afnam. Maar het aantal varkens bleef constant op zo'n 12 miljoen varkens (ongeveer evenveel als we in Nederland aan varkens...