Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

Brandt & Levie x BOCCA chorizo

De bekende worstmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de koffiebranders van BOCCA Coffee. Het resultaat is een droge worst met koffie, de Brandt & Levie x BOCCA chorizo.

De twee bedrijven vonden elkaar vanwege de gezamenlijke passie voor kwaliteit en unieke smaken. Zo ontstond het idee om een chorizo met koffie te ontwikkelen. Er volgden enkele maanden van testen met verschillende koffies die op diverse manieren gebrand en gemalen zijn. “Je wilt altijd het allerbeste uit de producten naar boven halen”, vertelt Menno Simons van BOCCA. “Dat kost tijd dus die tijd hebben we genomen. Eerst was de koffie nauwelijks te herkennen en daarna weer te grof gemalen.” Uiteindelijk vonden ze in de Zuid-Ethiopische component van BOCCA’s Gusto de perfecte match.

De Brandt & Levie x BOCCA chorizo past bij de populaire Espresso Martini in de avond en is geschikt voor het koffiemoment in de ochtend. De koffie geeft volgens de makers “een verrassend fris-fruitig tegenwicht aan de scherpe tonen van de gemalen aleppo en sansho pepers van de worst.”

Brandt & Levie bundelt regelmatig de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Eerder werkten de worstmakers samen met Brouwerij ’t IJ, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini en het Schotse whiskymerk Laphroaig.

Dossiers
Lees ook
Fuet met hazelnoot

Fuet met hazelnoot

Fuet is het Spaanse woord voor lange dunne droge worst. Traditiegetrouw is de smaak een beetje zoet en ook een beetje pikant. Maar eigenlijk kan je er veel kanten mee op.

Landjäger

Landjäger

Landjäger, in enkel- en meervoud, betekent letterlijk ‘landjager(s)’. Dit was oorspronkelijk de bereden politie in Zuid-Duitse provincies. Landjäger is een gedroogde worst die traditioneel in Zuid-Duitsland, Zwitserland, Vorarlberg en de Elzas gemaakt en gegeten wordt.

Saucijzen

Saucijzen

Een paar jaar geleden hadden we toch allemaal saucijzen in de toonbank? Lekker ‘neutraal’ gekruid met keukenzout, peper en nootmuskaat. Nu zien we steeds vaker dat collega’s het lastig vinden om nog saucijzen te verkopen. De eetgewoontes veranderen, dus verandert ons assortiment mee.