Sameneenkoekopen.nl lanceert bestelsite voor duurzaam varkensvlees

samen varken logo

Na het succes van de bestelwebsite voor 100 procent traceerbaar, diervriendelijk rundvlees van echte vleesraskoeien lanceert sameneenkoekopen.nl nu een varkensvariant. De nieuwe site www.sameneenvarkenkopen.nl werkt volgens exact hetzelfde principe als haar grotere broer: online (h)eerlijk duurzaam vlees bestellen van echte buitendieren, die geen antibiotica krijgen en die pas geslacht worden als het hele dier is verkocht.

Het vlees is afkomstig van een speciaal geselecteerde boerderij, waar de varkens buiten in alle vrijheid leven. De varkens leven in een besloten gemeenschap, waar ze niet in contact komen met andere varkens. Mede hierdoor is het preventief toedienen van antibiotica niet nodig. Het varken zelf wordt pas geslacht als alle delen zijn verkocht. Het slachten gebeurt volgens de organisatie op een ambachtelijke en zo diervriendelijk mogelijke manier. 'Het vlees is puur natuur, en dat proef je!', aldus Kirsten Marsman van sameneenvarkenkopen.nl. 'Het vlees smaakt zoals varkensvlees hoort te smaken: ouderwets sappig, mals en vol van smaak.'

Vleespakketten

Op de website zijn vleespakketten van verschillende groottes en samenstellingen te bestellen (van eenpersoonspakketten tot pakketten voor vier personen of meer). Ze bevatten vijftien verschillende soorten vlees, zoals karbonade, rollade, ambachtelijke rookworst en varkensmedaillon. Het vlees wordt diep-gekoeld, vacuümverpakt in keurige porties en in een speciaal ontwikkelde duurzame retour-koelbox aan huis geleverd. Het vlees kan direct gebruikt of ingevroren worden.

Debuutsucces

Na de lancering van de nieuwe site afgelopen weekend zijn er veel varkens verkocht. 'We wisten dat er veel vraag was naar eerlijk varkensvlees, maar dit debuutsucces overtreft onze stoutste verwachtingen', aldus Huub Marsman, die samen met zijn vrouw Kirsten initiatiefnemer is van beide websites.

samen-varken-kopen-300x200
Lees ook
Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

Er is een lichte daling van het aantal varkens. Tegelijkertijd blijft het aantal runderen gelijk. Dat blijkt volgens het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) uit de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021. Ook zijn er minder schapen en kippen.