Sainsbury's verpakt vlees in suikerrietpakjes

attachment-001_food-image-VLS2377I01

LONDEN – De Britse supermarktketen Sainsbury's gaat worstjes, kip en de hele lijn kant- en klaarmaaltijden verpakken in composteerbare verpakking.

LONDEN – De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat worstjes, kip en de hele lijn kant- en klaarmaaltijden verpakken in composteerbare verpakking.

Behalve vlees en maaltijden worden ook fruit en groenten in de ‘groene’ verpakkingen gestopt. Jaarlijks scheelt dat ruim 3500 ton plastic.

De verpakkingen bestaan uit mais, suikerriet en zetmeel. Volgend najaar moet de gehele operatie zijn voltooid.

Met de 'groene revolutie' wil de supermarktketen haar leveranciers te stimuleren over te stappen naar composteerbare of herbruikbare verpakkingen.

Sainsbury’s geeft toe dat de overstap ‘bijzonder veel extra kosten’ met zich meebrengt, maar dat deze niet zullen worden doorberekend naar consumenten. Sainsbury's koopt bioplastic in van onder andere Natura, Amcor, Novamont en Innovia.

Lees ook:

Gehakt in een pakje van suikerriet

Lees ook
‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

‘Lekker gewerkt, Campina’ | Duurzaam lijken, zodat je niet duurzaam hoeft te doen

Verpakkingen verduurzamen in rap tempo. Als je niet verduurzaamt, verlies je het van de “groene” verpakking van de concurrent in het schap. Maar écht verduurzamen is vaak lastig en nog vaker duur. Dus dan doen we toch gewoon alsof?

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Alea Publishers lanceert de jaarlijkse Verpakkingsspecial als digitaal magazine. Deze maand wordt de papieren editie meegestuurd met alle food titels.

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.