Ruud Bakker vertrekt bij Vereniging van Keurslagers

attachment-001_food-image-1104015

Algemeen directeur van de Vereniging van Keurslagers Ruud Bakker heeft bekend gemaakt te stoppen met zijn functie. Bakker laat dit via de Keurslager-nieuwsbrief weten aan alle leden.

Ruud Bakker is ruim 20 jaar werkzaam geweest bij de Vereniging van Keurslagers. Hij startte zijn loopbaan bij de vereniging als bedrijfsadviseur. Later werd hij commercieel manager om tot slotte als directeur de vereniging te leiden.

Bewuste keuze

In de nieuwsbrief laat Bakker weten dat zijn vertrek weloverwogen is. ‘Het besluit om in 2015 de directie uit te breiden en mijn terugtreden eind 2016 om zo het stokje over te dragen, zijn hele bewuste keuzes geweest.’ In 2016 zijn Joep Klaver als directeur van de Vereniging van Keurslagers en Ronald Hoevenaars als directeur van het Versplatform gestart. Samen met algemeen directeur Bakker vormden zij vanaf dat moment het directieteam. Vanaf 1 januari 2017 heeft Ruud Bakker zich bezig gehouden met het commercieel management in de organisatie.

Nieuwe fase in zijn leven

‘Na ruim een half jaar in deze rol en in totaal een samenwerking van ruim 20 jaar heeft Ruud besloten dat het tijd is voor een nieuwe fase in zijn leven waarin hij andere mooie dingen en uitdagingen bij de kop kan gaan pakken. Uiteraard zijn wij als vereniging Ruud dankbaar voor zijn jarenlange bijdrage aan onze organisatie waar hij vanuit ledenperspectief met zijn visie en ideeën richting heeft gegeven aan onze organisatie. En uiteraard wordt er vervolg gegeven aan het commercieel management waar Ruud zich de afgelopen maanden mee bezig heeft gehouden’, vertelt Klaver.

Lees ook
Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’

Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’

De Vereniging van Keurslagers neemt afstand van de titel Liegebeest 2021, welke haar is toegekend door Wakker Dier. De stichting riep de Keurslager uit tot het grootste Liegebeest van 2021, omdat het op zijn website claims over dierenwelzijn maakt, die volgens Wakker Dier niet waar zijn. Kenny Oostrik van Wakker Dier: “Elke Keurslager bepaalt...

Barbecueseizoen 2021?!

Barbecueseizoen 2021?!

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Gertjan Kiers en Janine van der Geest buigen zich dit keer over het thema barbecueën.

Kansen voor de toekomst van de slagerij

Kansen voor de toekomst van de slagerij

De vraag naar meer (online) gemak is dé trend van dit moment. Daarin liggen kansen voor de slager. Meer consumentgericht denken is daarbij een must. Het opleiden van een nieuwe generatie ondernemers is de grootste uitdaging met het oog op de toekomst, vinden vertegenwoordigers uit de branche.