Rook- en knakworsten Unox minder zout

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

VLAARDINGEN - De rook- en knakworsten van Unox worden minder zout. De zoutverlaging is onderdeel van een verlaging van het natriumgehalte van in totaal 22.000 Unilever-producten.

VLAARDINGEN - De rook- en knakworsten van Unox worden minder zout. De zoutverlaging is onderdeel van een verlaging van het natriumgehalte van in totaal 22.000 Unilever-producten.

Unilever wil zich inzetten voor een maximale dagelijkse zoutinname van zes gram per dag. De foodreus haalde eerder al ruim negen miljoen kilo zout uit producten. Er werd met name veel zout gehaald uit Knorr-maaltijdpakketten, Unox Soep in Zak en Cup-a-Soup. Het eten van soep is voor tien procent van invloed op de zoutinname.

Voedingspatroon

'We kijken niet alleen naar het zoutgehalte van onze producten, maar ook wat daarvan de bijdrage is aan het totale dagelijkse voedingspatroon,' legt vice president nutrition & health Gert Meijer uit. 'Als we willen uitkomen op maximaal zes gram per dag, mogen onze soepen in 2010 gemiddeld niet meer dan 360 milligram natrium per 100 gram bevatten.'

5 gram

Voor eind 2010 moet de zoutreductie in vrijwel het gehele voedingsmiddelenportfolio van 22.000 producten zover zijn dat een dagelijkse inname van maximaal zes gram zout mogelijk is. Unilever wil tegen eind 2015 zelfs een maximale inname van 5 gram zout per dag mogelijk maken, zoals is aanbevolen door wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Smaak

Smaak, kwaliteit en houdbaarheid blijven volgens Unilever behouden. Consumenten zouden gemakkelijker hun smaakvoorkeur aanpassen aan minder zout als de voedingsmiddelenindustrie als geheel het zoutgehalte in producten verlaagt. 

Lees ook:

40% minder zout in bacon haalbaar (6 februari 2009) 

Broodje kebab is zout- en vetbom (28 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Unilever

Altijd op de hoogte blijven?