Ronald Prince is nieuwe voorzitter FNLI

4 juli 2022 Redactie Food

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) krijgt een nieuwe voorzitter. Het bestuur benoemt vanaf 1 september 2022 Ronald Prince, CEO van Royal Smilde.  Hij volgt Annemarieke de Haan op, die vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië stopt met het voorzitterschap van FNLI.

“Het is een eer om Annemarieke op te mogen volgen en voort te borduren op het goede werk dat zij heeft gedaan voor deze prachtige sector”, zegt Ronald Prince. “Ik wil haar daarvoor namens het volledige bestuur hartelijk bedanken. De Nederlandse voedingsmiddelensector is een belangrijke, innovatieve en veerkrachtige sector. Het is een voorrecht om in deze uitdagende tijden te kunnen investeren in een sterke en duurzame toekomst.”

Ronald Prince begon na zijn studie bedrijfseconomie in Rotterdam bij Procter & Gamble en Unilever in verschillende commerciële functies. Hij stapte over naar Farm Frites waar hij zich richtte op onder andere foodservice West-Europa en retail. Hij vervolgde zijn carrière bij United Coffee als commercieel directeur voordat hij in 2007 startte bij Royal Smilde. Daar heeft hij diverse directiefuncties bekleed en is hij in 2013 ook benoemd tot CEO van de groep. Ronald is al sinds 2012 actief in het FNLI-bestuur waarin hij zitting heeft namens zijn voorzitterschap bij de Algemene Kokswaren en Snackproducenten Vereniging.

De komende maanden zullen gebruikt worden voor de overdracht.

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?