Roelof Ende maakt Lekkerste Gehaktvariant

13 augustus 2012 Edwin Rensen

AMSTERDAM - Keurslager Roelof Ende maakt de Lekkerste Gehaktvariant. Hij werd winnaar van een door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) georganiseerde wedstrijd.

AMSTERDAM - Keurslager Roelof Ende maakt de Lekkerste Gehaktvariant. Hij werd winnaar van een door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) georganiseerde wedstrijd.

De naam van de winnaar is  vanmiddag bekendgemaakt tijdens de Nationale Slagers Vakwedstrijden in Amsterdam. De strijd om de lekkerste gehaktvariant is een wedstrijdonderdeel waarbij kwaliteit hand-in-hand gaat met creativiteit. 

Het ‘Vogelnestje’ van Keurslager Roelof en Esther Ende won de eerste prijs; drie vogeleitjes van gehakt in een heerlijke quiche. 'Een uitgebalanceerde smaak heeft dit product en het oogt prachtig', aldus topkok Ton Boer die samen met oud-voetballer John de Wolf de prijzen uitreikte. 

Keurslager Mourik en Zonen won de tweede prijs met Il Stavalo, oftewel de Italiaanse laars. Il Stavalo maakt de belofte van de naam helemaal waar. Het pittige gehaktbroodje van Slagerij Henco uit Leiden won de derde prijs; een robuust product met een dijk van een smaak.

Altijd op de hoogte blijven?