Rewe kiest voor Duits varkensvlees

varkenssnuit_hek_Pixabay

Foto: Pixabay

De Duitse supermarktgroep Rewe wil vrijwel alleen nog maar varkensvlees uit eigen land in de schappen hebben. De supermarktgroep verhoogt de minimumprijs voor varkenshouders. 95 procent van de varkensvleesproducten in de supermarkten Rewe en Penny is medio 2022 afkomstig van Duitse varkens.

Met dit besluit verbindt Rewe zich aan het zogenaamde '5D'-programma voor varkensvlees. Dit betekent vlees van varkens die in Duitsland zijn geboren, gehouden, geslacht, versneden en verwerkt. De supermarktgroep wil op deze manier de lokale landbouw steunen. Daarom beloofde Rewe eind 2020 varkenshouders de inkoopprijs voor varkensvlees op het prijsniveau van voor de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland te houden. In september verhoogt Rewe deze bijbetalingen opnieuw. Het is niet bekend met hoeveel.

In eerste instantie betreft de stap van Rewe alleen het verse varkensvlees. Wat de gevolgen zijn voor de import van biggen uit Nederland is volgens Pigbusiness nog niet bekend.

Bron: Rewe

Dossiers
Lees ook
Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

CO2-tekort bedreigt Britse vleesindustrie

CO2-tekort bedreigt Britse vleesindustrie

Door de stillegging van twee Britse kunstmestfabrieken dreigt er in het land een tekort aan CO­2, waardoor dieren in het slachthuis niet meer bedwelmd kunnen worden. De Britse vereniging van vleesverwerkers trekt aan de bel. Door de hoge gasprijzen in Europe heeft kunstmestproducent CF Industries besloten alle twee zijn Britste fabrieken, in Billingham...

Barbecuekoning Jord Althuizen werkt met de heyde hoeve

Barbecuekoning Jord Althuizen werkt met de heyde hoeve

Barbecuekoning en ’pyro-culinair avonturier’ Jord Althuizen werkt al jarenlang met varkensvlees van de Brabantse boerencoöperatie Heyde Hoeve, die wordt geleid door Tiny Schepers. “Hij is de expert in het grootbrengen van vlees, ik in het bereiden en opeten ervan.”