Reportage over zelfslachtende slager van Omroep Brabant

Zelfslachtende slager Omroep Brabant_screenshot

Screenshot Reportage Omroep Brabant

Er zijn niet zoveel zelfslachtende slagers meer. Maar Omroep Brabant signaleert een opleving. Dit komt mede door boeren die in hun boerderijwinkel ook het vlees van hun eigen vee verkopen. 

In de onderstaande reportage spreekt Omroep Brabant met Gerard van den Heuvel uit Werkendam van slagerij Van den Heuvel. Deze slager slacht twee keer per week, voornamelijk in opdracht van plaatselijke boeren. “Wij ontzorgen ook, zoals dat heet. Wij gaan de koe of het varken ophalen en leveren kant-en-klaar vleespakketten terug, die de boer weer in zijn boerderijwinkel kan verkopen."

Dossiers
Lees ook
Vleesconsumptie blijft komende 10 jaar toenemen

Vleesconsumptie blijft komende 10 jaar toenemen

De vleesconsumptie blijft de komende tien jaar groeien, maar minder snel dan de afgelopen jaren. De vraag naar pluimveevlees stijgt het meest. Dat voorspellen OESO en FAO.

Grote verschillen in voedingswaarde vlees en vleesvervangers

Grote verschillen in voedingswaarde vlees en vleesvervangers

De populariteit van vleesvervangers neemt toe. Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet meer dagelijks vlees te eten en kiezen in plaats daarvan voor een plantaardig alternatief. Reden voor een groep onderzoekers van Duke University uit de Verenigde Staten om te kijken naar de verschillen in voedingswaarde tussen vlees en vleesvervangers. Vlees...

Verantwoord verpakken op gebruikte of nieuwe machines

Verantwoord verpakken op gebruikte of nieuwe machines

Besparing op de totale hoeveelheid verpakkingsmateriaal en streven naar volledige recyclebaarheid blijft een actueel thema tussen retailers en toeleveranciers. Vooral de reductie van plastic krijgt hierin veel aandacht.