Regiovers.nl en Graaggedaan.nl fuseren

2 september 2014 Liza Bruggeling

Regiovers.nl en Graaggedaan.nl gaan fuseren. De aanbieders van online versplatforms voor ambachtelijke verswinkels in Nederland streven hiermee naar landelijke dekking en een grotere naamsbekendheid bij de consument.

Op het gebied van online vers verschijnen steeds meer aanbieders op de markt. Dit zijn vaak grote partijen met een landelijke positionering en ruime budgetten. Daarom hebben Graaggedaan.nl en Regiovers.nl de handen ineen geslagen om samen een sterker platform voor versspecialisten te kunnen aanbieden.

Regiovers.nl en Graaggedaan.nl staan voor behoud van de versspecialist in de straat. "Wij willen voorkomen dat ambachtelijke verswinkels uit het straatbeeld verdwijnen en consumenten alleen nog maar naar centrale ketens kunnen om boodschappen te doen", aldus Aart Jan van der Kaaij, een van de oprichters van Graaggedaan.nl. "Wij willen consumenten de lekkerste versproducten bieden waarbij de versspecialist zijn bestaansrecht houdt. Want wat is er nu lekkerder dan voedsel dat lokaal en duurzaam is geproduceerd en ambachtelijk gemaakt dus met weinig toevoegingen? Door deze producten online aan te bieden, ontzorgen wij de klant én de versspeciaalzaak. Door meer winkels online aan te bieden op één platform, krijgen we meer bekendheid bij consumenten en dat zal leiden tot meer online bestellingen."

Regiovers.nl en Graaggedaan.nl bieden versdetaillisten de mogelijkheid een eigen webwinkel te openen waar zij hun verse producten online kunnen verkopen. Binnen Regiovers werkten diverse verswinkeliers hiervoor samen in versgroepen.

Graaggedaan.nl richtte zich vooral op individuele versondernemers. Door de beide platforms samen te voegen, komen alle deelnemers gezamenlijk op één website terecht, wat zorgt voor een landelijke dekking en een betere spreiding van winkeliers. Door samen een sterk merk neer te zetten kunnen beoogde investeringen, bijvoorbeeld in landelijke marketingcampagnes, efficiënter en effectiever worden ingezet. Ervaring en kennis op het gebied van online verkoop wordt gedeeld. Doordat de samenwerkende partijen hun medewerkers aan elkaar koppelen, ontstaat bovendien een verbeterde service richting de klant. Het consumentenplatform blijft opereren onder de naam Graaggedaan.nl en krijgt vanaf september een geheel nieuwe website.

"Wij dragen de ambachtelijke versspecialist een warm hart toe", aldus Babs Buijs, mede eigenaar van Regiovers. "Als Graaggedaan.nl bieden wij consumenten het beste aan van wat er lokaal wordt geproduceerd. Gezond, vertrouwd uit je eigen buurt,  gemakkelijk te bestellen en eventueel zelfs bij je thuisbezorgd. Door de fusie willen wij hét landelijke versplatform online worden."

Altijd op de hoogte blijven?