
Redefine Meat, bedenker en producent van het nieuwe vlees, een opkomende categorie kwaliteitsvlees gemaakt van planten, kondigt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel de lancering aan van Redefine Beef Filet voor de foodservice sector. Door de groeiende vraag naar kwalitatief plantaardig vlees, is Nederland het eerste land wereldwijd waar Redefine Beef Filet beschikbaar is.
Visie
Redefine Meat is een bedrijf dat plantaardig vlees produceert met geavanceerde 3D-printtechnologie. Ze maken realistische vleesvervangers, zoals steaks, gehakt en worsten, die qua smaak, textuur en mondgevoel sterk lijken op dierlijk vlees. Hun doel is om een duurzaam en ethisch alternatief te bieden voor traditioneel vlees, zonder concessies te doen aan kwaliteit en culinaire beleving.
Jesse Vermeer, Director Foodservice Benelux bij Redefine Meat, over het nieuwe product: “In 2021 lanceerde Redefine Meat werelds eerste plantaardige biefstuk voor de horeca, in toprestaurants in heel Europa. Op dat moment werd de markt voor plantaardig vlees vooral gedomineerd door gehaktproducten. Sinds de introductie van de eerste biefstuk, verscheen deze op het menu van uiteenlopende horeca-gelegenheden; van Ron Gastrobar tot Loetje, en recentelijk IKEA. De nieuwe Redefine Beef Filet is de volgende stap in onze missie om elk deel van de koe te vervangen door een hoogwaardig alternatief, waar gasten met elke mogelijke dieetwens van kunnen genieten.”
Opvallende prijsdaling
De foodsector krijgt te maken met vele prijsstijgingen. Door het grote succes van Redefine Meat passen zij juist een prijsdaling van ongeveer 10 procent toe. De prijsverlaging is van toepassing op alle producten, die bij alle groothandels in de Benelux worden verkocht.
Vermeer licht toe: “Nu we twee van de belangrijkste obstakels hebben weggenomen die een brede acceptatie van plantaardig vlees in de weg stonden - productkwaliteit en een gebrek aan variëteit - kunnen we dankzij het succes onze prijzen verlagen. De productie in onze fabriek in Best draait op volle toeren, waardoor we schaalvoordelen kunnen benutten. Hierdoor kunnen we onze belofte waarmaken om nieuw-vlees producten van topkwaliteit tegen concurrerende prijzen te maken, en daardoor kunnen we helpen bij het versnellen van de eiwittransitie."