'Redder' Storteboom geridderd

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ORANJEWOUD – Financieel directeur Johan Visser van de Storteboom Group is zaterdag, op zijn 60ste verjaardag, bij zijn afscheid geridderd. Visser wordt beschouwd als 'redder' van het bedrijf dat in 2003 failliet ging vanwege de gevolgen van de vogelgriep.

ORANJEWOUD – Financieel directeur Johan Visser van de Storteboom Group is zaterdag, op zijn 60ste verjaardag, bij zijn afscheid geridderd.

Visser begon in 1989 als hoofd administratie bij Storteboom in Kornhorn. In 2003 ging het bedrijf echter failliet vanwege de vogelgriep. Slachten van kippen en de export van kippenvlees werd in 2002 stilgelegd vanwege de dierziekte.

Doorstart

In 2003 maakte Storteboom in afgeslankte vorm een doorstart dankzij de inzet, het doorzettingsvermogen en overtuigingskracht van Visser, aldus de lovende woorden van burgemeester Tjeerd van der Zwan tijdens het uitreiken van het lintje.

Polen

Visser werd toen financieel directeur van de Storteboom Group met vestigingen in Kornhorn en Putten. Dit jaar werd het bedrijf uitgebreid met een nieuwe slachterij in Polen. Daarmee behoort Storteboom tot de gevestigde orde op de Europese pluimveemarkt.

Momenteel telt het bedrijf ruim duizend medewerkers, waarvan er circa driehonderd woonachtig zijn in de gemeenten Achtkarspelen en Grootegast. Naast zijn functie bij de Storteboom Group is Visser bestuurslid van de werkgeversorganisatie in de pluimvee-industrie, Nepluvi.

Maatschappelijk

Zijn lintje verdiende hij ook vanwege zijn maatschappelijke verdiensten. Zo is hij:

> diaken en boekhouder van de Gereformeerde Kerk Surhuisterveen

>voorzitter van het college van kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Surhuisterveen

> bestuurslid, penningmeester en secretaris van de Stichting Survento

>penningmeester en secretaris van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen

>penningmeester van het Munt- en Penningkabinet van de vereniging Spaar- en Voorschotbank.

Van 1982 tot 1992 was Visser bestuurslid, penningmeester en secretaris van het Truckerfestival en van 1982 tot 1990 voorzitter van de Openbare Bibliotheken Achtkarspelen.

Het bedrijf schonk Visser een reis naar China voor hem en zijn echtgenote.

Lees ook:

Storteboom start kipverwerking in Polen (13 april 2007)

Storteboom en GPS samen in uitsnijderij (1 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over lintjes

Alle berichten over Storteboom

Alle berichten over kippenvlees


Altijd op de hoogte blijven?