Receptenboekjes voor de Week van de Slager 2021

Receptenboekje week van de slager

De Week van de Slager vindt in 2021 plaats van 12 tot 17 april. Deze week laten slagers hun ambacht zien ter promotie van het slagersvak. Speciaal voor deze week verschijnt er een receptenboekje met  recepten van Europees slagerskampioen Josja Haagsma. Deelnemende slagers kunnen deze uitdelen aan hun klanten.

Het thema van de Week van de Slager is dit jaar ‘een verrassend veelzijdig vak’. Het doel is niet alleen om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak te laten zien. Ook wil de organisatie mensen enthousiasmeren om voor het slagersvak te kiezen. Op de sociale media komt een speciale  campagne gericht op jongeren en zij-instromers om ze enthousiasmeren voor een baan in de slagersbranche. Daarnaast zet de organisatie een algemene campagne op gericht op consumenten.

Vanwege de coronapandemie en alle maatregelen moeten de activiteiten grotendeels online plaatsvinden. Op de website van KNS staan allerlei ideeën en mogelijkheden, zoals een kleurwedstrijd, online masterclass of speciale maaltijdbox. 

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Slagers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor online aanmelden

Dossiers
Lees ook
Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Volgende week, op 7 september, start de Verspillingsvrije Week. Ook slagers kunnen hier aan meedoen. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers zet alvast het promotiemateriaal klaar en geeft tips.

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Toen hij zitting nam in het bestuur van branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), had hij al de ambitie om op termijn voorzitter te worden. Koos van Essen windt er geen doekjes om. Als hij zich ergens voor inzet, dan graag aan het roer.

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Zoveel hoofden, zoveel zinnen: het spreekwoord lijkt speciaal voor spareribs bedacht. Eind jaren 80 begin jaren 90, toen de spareribs in opmars kwamen, hadden we nog weinig oog voor de varkensribben. Ik hoor de oude generatie slagers nog mopperen: ‘dat wordt toch niks’. Ik denk dat u vandaag de dag meer spareribs verkoopt dan hamlappen, rib-/haaskarbonade...