Receptenboekjes voor de Week van de Slager 2021

Receptenboekje week van de slager

De Week van de Slager vindt in 2021 plaats van 12 tot 17 april. Deze week laten slagers hun ambacht zien ter promotie van het slagersvak. Speciaal voor deze week verschijnt er een receptenboekje met  recepten van Europees slagerskampioen Josja Haagsma. Deelnemende slagers kunnen deze uitdelen aan hun klanten.

Het thema van de Week van de Slager is dit jaar ‘een verrassend veelzijdig vak’. Het doel is niet alleen om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak te laten zien. Ook wil de organisatie mensen enthousiasmeren om voor het slagersvak te kiezen. Op de sociale media komt een speciale  campagne gericht op jongeren en zij-instromers om ze enthousiasmeren voor een baan in de slagersbranche. Daarnaast zet de organisatie een algemene campagne op gericht op consumenten.

Vanwege de coronapandemie en alle maatregelen moeten de activiteiten grotendeels online plaatsvinden. Op de website van KNS staan allerlei ideeën en mogelijkheden, zoals een kleurwedstrijd, online masterclass of speciale maaltijdbox. 

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Slagers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor online aanmelden

Dossiers
Lees ook
Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website.

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Dat maakte Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de organisator van deze vakwedstrijd, op 30 maart bekend.

KNS geeft nieuwe update over cao-onderhandelingen

KNS geeft nieuwe update over cao-onderhandelingen

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers en vakbonden FNV en CNV Vakmensen onderhandelden 16 maart over een nieuwe Cao voor het Slagersbedrijf. Na de behandeling van een aantal belangrijke onderwerpen gaven de bonden aan eerst met de achterban te willen overleggen. Half april praten de partijen verder.