Recept van Epos: chicken wok met bruschetta-marinade
Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het derde recept van Epos.
Chicken wok met bruschetta-marinade
Ingrediënten
- 1 kilo kipfilet
- 400 gram aardappelwedges
- 200 gram sugar snaps
- 250 gram sperziebonen
- 200 gram champignons
- 70 gram Epos Bistro kruidenolie Bruschetta
Werkwijze
- Snijd de kipfilets in blokjes en de champignons in plakjes
- Meng dit met de aardappel wedges, sugar snaps en sperziebonen in een kom
- Doe hier de Epos Bistro kruidenolie Bruschetta bij
- Serveer de wokschotel in een grote schaal en schep ‘m uit bereiding klant
- Bak de wokschotel gedurende 10 - 12 minuten
Dit is het derde recept van de rondvraag 'De belangstelling voor kwaliteitskip groeit'. Volgende week volgt het derde recept. Lees hier deel 1, deel 2, recept 1 en recept 2 van de rondvraag terug. Volgende week verschijnt het eerste recept. Lees de complete rondvraag in Vleesmagazine 8-2021 of online.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Stap voor stap verduurzamen
De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.
Tips voor het maken van spareribs
Slagers kunnen weer meedoen aan de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Maar hoe maak je goede spareribs? Slager Jan Nederhoed geeft tips.
Invisible boxes
Ben ik ouderwets, een ambachtelijke romanticus als ik zeg dat ik de tijd van de handgeschreven bonnetjes mis? De tijd dat je je hersens nog moest gebruiken om tot een betaling te komen.