Recept van Degens: gevulde kipfilets kaneel/veenbessen

Degens gevulde kipfilets Kaneel/Veenbessen

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het tweede recept van Degens.

Gevulde kipfilets kaneel/veenbessen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ‘Brugge Oud’ kaas of andere oude kaas
  • 50 gram per kilo Dry Glaze Kaneel/Veenbessen (prod. nr. AD01649-01)

Werkwijze

  • Snijd de kipfilets open en vul ze met de stukjes Brugge Oud kaas
  • Bind de filets dicht
    Marineer de kipfilets met de Dry Glaze Kaneel/Veenbessen bereiding klant
  • 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of 15 minuten om en om garen in de pan

Dit is het tweede recept van de rondvraag 'De belangstelling voor kwaliteitskip groeit'. Volgende week volgt het derde recept. Lees hier deel 1deel 2 en recept 1 van de rondvraag terug. Volgende week verschijnt het eerste recept. Lees de complete rondvraag in Vleesmagazine 8-2021 of online.

Lees ook
Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Amerikaanse sferen bij Diemense slagerij Piepenbrock

Amerikaanse sferen bij Diemense slagerij Piepenbrock

Noodgedwongen ging slager Fred Piepenbrock er met zijn verbouwde winkel honderd vierkante meter op achteruit. De Amerikaanse uitstraling wilde hij koste wat kost behouden. Al komt vrijwel al het vlees van dichtbij. “Hollands rund is net zo lekker als Amerikaans.”

Fuet met hazelnoot

Fuet met hazelnoot

Fuet is het Spaanse woord voor lange dunne droge worst. Traditiegetrouw is de smaak een beetje zoet en ook een beetje pikant. Maar eigenlijk kan je er veel kanten mee op.