Recept van Degens: gevulde kipfilets kaneel/veenbessen

Degens gevulde kipfilets Kaneel/Veenbessen

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het tweede recept van Degens.

Gevulde kipfilets kaneel/veenbessen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ‘Brugge Oud’ kaas of andere oude kaas
  • 50 gram per kilo Dry Glaze Kaneel/Veenbessen (prod. nr. AD01649-01)

Werkwijze

  • Snijd de kipfilets open en vul ze met de stukjes Brugge Oud kaas
  • Bind de filets dicht
    Marineer de kipfilets met de Dry Glaze Kaneel/Veenbessen bereiding klant
  • 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of 15 minuten om en om garen in de pan

Dit is het tweede recept van de rondvraag 'De belangstelling voor kwaliteitskip groeit'. Volgende week volgt het derde recept. Lees hier deel 1deel 2 en recept 1 van de rondvraag terug. Volgende week verschijnt het eerste recept. Lees de complete rondvraag in Vleesmagazine 8-2021 of online.

Lees ook
Friquandelle

Friquandelle

Waar de kroket en bitterballen de muur al lang ontstegen zijn en zelfs het patatje-met tot een haute frituur gerecht is verworden, ligt de frikandel nog altijd in het verdomhoekje van de vreetschuur.

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Werken in de slagerij tijdens hittegolf

Volgens meteorologen krijgen we deze week waarschijnlijk te maken met een hittegolf. Hoe kunnen medewerkers veilig blijven werken in de slagerij? Welke maatregelen kan de slager nemen?

Vlees in de media - week 31

Vlees in de media - week 31

De populariteit van de barbecue, verschillende slagers besluiten te stoppen en slager Theo Beerens vertelt over zijn vak. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media.