Recept van Degens: gevulde kipfilets kaneel/veenbessen
Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het tweede recept van Degens.
Gevulde kipfilets kaneel/veenbessen
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- ‘Brugge Oud’ kaas of andere oude kaas
- 50 gram per kilo Dry Glaze Kaneel/Veenbessen (prod. nr. AD01649-01)
Werkwijze
- Snijd de kipfilets open en vul ze met de stukjes Brugge Oud kaas
- Bind de filets dicht
Marineer de kipfilets met de Dry Glaze Kaneel/Veenbessen bereiding klant - 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of 15 minuten om en om garen in de pan
Dit is het tweede recept van de rondvraag 'De belangstelling voor kwaliteitskip groeit'. Volgende week volgt het derde recept. Lees hier deel 1, deel 2 en recept 1 van de rondvraag terug. Volgende week verschijnt het eerste recept. Lees de complete rondvraag in Vleesmagazine 8-2021 of online.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Gewijzigd arbeidsrecht
De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.
Voorjaarskriebels
Er zijn mensen die in het voorjaar de kriebels krijgen om het huis eens flink schoon te maken. In zekere zin wordt er met de Voorjaarsnota van 2022 ook flink de bezem door de fiscale wetgeving gehaald. Wat gaat er veranderen?
Praatjes
Zoals veel mannen (en vrouwen) ben ik geen fan van interactie in de supermarkt. Ik maak dankbaar gebruik van zelfbediening, zelfscankassa’s en ik zoek zelf de moeilijk vindbare producten. D